CHP genel başkan yardımcısı Yakup akkayanın konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP milletvekili aday adayı zonguldak eski valisi Yavuz erkmen kürsüye genel başkan adayları Eyüp ALABAŞ ve Ahmet demirciyi davet ederek birlikte basına poz verdirdim. Iki adayın da elini kaldıran Yavuz erkmen "bize ayrılık gayrılık düşmez. Buradan çıkıp birlikte madene girecek aynı kaderi paşlaşacaksınız" dedi.
bu hareket salondan büyük alkış aldı.
erkmenin ardından KESK  dönem sözcüsü zuhal engiz konuşuyor.

saat 12.35 kongre salonundaki gergin hava yumuşatdı...
şuanda kürsüde TOLEYİS sendikası genel başkanı cemali bakındı var. 
Bakındı, AKP nin CHP'nin emeklilere yönelik vaatlerinden sonra atağa geçtiğini belirterek, "bugüne kadar nerdeydiniz. Eğer AKP ye oy verirseniz rahmetli Şemsi Denizer'in kemikleri sızlar." dedi.

Saat: 13.19...

maden mühendisleri ODASI zonguldak şube BAŞKANI Erdoğan kaymakçı, konuşmasında yeni çıkan kanunun iş sağlığı konununun ideolojik bir yaklaşımla çıkarıldığını belirterek, iş sağlığımifadesinin doğru olmadığını belirterek"olmasıngereken işçi sağlığı kanunuydu. Ama gelinen noktada işçinin değil işin sağlığı ön planda tutuluyor. Ucuz iş gücü iş cinayetlerinin gerçek nedendir. Türkiye gezimsürecinde hükümete hayır dedi. Her istediğinizi yapamazsınız dedi. Taşeron sistemi bölgesel değil kişisel zenginliği getiriyor."dedi.

Yapılan konuşmaların ardından saat 14.30'a kadar kongreye yemek arası verildi.