VATANDAŞLARIN TEMİZ VE RAHAT BİR ORTAMDA DENİZE GİRMELERİ İÇİN YEREL YÖNETİMLER GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMALIDIR !
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşların denize girmeleri için yerel yönetimin gerekli önlemleri alması gerektiğini söyleyen  Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu yazılı bir açıklama yaptı. Denizlerin temiz tutulması ve vatandaşların sağlıklı ortamlarda denize girmeleri için belediyelerin önlem alması gerektiğini söyleyen Topaloğlu, 'Sıcakların artmasıyla birlikte insanlarımızın denizlerden faydalanmak, serinlemek için plajlara gitmektedirler. Ancak ne yazık ki bu güzelim coğrafyada yerel yönetimlerin becerisizliklerinden kaynaklanan nedenlerden dolayı insanlarımız çok kötü ve sağlıksız ortamlarda denize girmektedirler. Deniz sahillerinin temiz tutulması ve vatandaşların sağlıklı bir ortamda denize girmeleri için gerekli çalışmalar hemen yapılmalıdır. Özellikle kozlu sahilleri ve Zonguldak plajlarında çevre temizliği tuvaletlerin temizliği mutlaka yapılmalı buralara belediyeler mutlaka görevliler koymalıdır.
Sağlık Müdürlüğü denizlerimizde ölçüm yapmalı bu ölçümler periyodik olarak ilan edilmelidir. Vatandaş kırlı denizler konusunda uyarılmalıdır.
Belediye Başkanlarımız bir zahmet sahilleri dolaşmalı sorunları yerinde görmelidir.
Örneğin kozlu belediye başkanımız kozlu sahilinde bulunan tuvaleti hiç gördü mü? gerçekten bu toplum adına utanç verici 
Aynı şekilde Zonguldak Belediyesi Plaj çalışmalarının sezon sonunda bitebileceğini ifade etmiştir.İnsanlarımız plajlara kışın mı gidecek ?neden bu çalışmalar önceden yapılmaz bu durum derhal düzeltilmeli gerekli çalışmalar bir an önce bitirilmelidir.
VATANDAŞIMIZA ÇAĞRI !
Lütfen çevremizi temiz tutalım çevreyi kirletenleri uyaralım. Bilelim ki kirlettiğimiz çöpümüzü bıraktığımız yerlere yine bizler gitmekteyiz çocuklarımız komşularımız gitmekte bu nedenle vatandaşlarımızın mutlaka birbirlerini uyarmalarını talep ediyoruz.'