Göz bebeğimiz ve yarınımız olan çocuklarımıza kalıcı eser bırakma konusunda “engel” tanımayan Çatalağzı Engelliler Derneği, 2018 yılı içinde 2600 adet fidanın dikilmesine vesile oldu.

Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınan 2600 adet farklı türde fidan, “Birlikte Büyüyoruz” projesi adı altında Zonguldak, Kilimli ve Çatalağzı’ndaki okul bahçeleri ve çevresine öğrencilerle birlikte dikildi.

Topluma faydalı projeler konusunda “engel” ve “sınır” tanımayacaklarını belirten Çatalağzı Engelliler Derneği Başkanı Özcan Albas,  “Bize bu konuda destek olanlara şükranlarımı arz ediyorum. Topluma faydalı olan herşeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi.  

İŞTE ALBAS’IN AÇIKLAMASI

“2018 yılında başladığımız öğrencilerimizle fidan dikme projelerimizin son programını Plevne ilkokulunda gerçekleştirdik. Zonguldak Orman Bölge Müdürümüz Sayın Zekeriya BEYAZLI'nın oluru ile Gökçebey fidanlığında üretilen fidanlarımızdan 2018 yılında toplam 2600 adet alınarak Başta Çatalağzı Beldemizdeki okullarımız olmak üzere Kilimli Gençlik Merkezi bahçesi, Kilimli İsmet İnönü İlkokulu, Zonguldak Yayla Ortaokulu, Zonguldak Otistik öğrenciler eğitim merkezi bahçesi ve son olarak mahallemizin okulu olan Plevne İlkokulunda fidanlarımızı toprakla buluşturduk.

Beldemizin girişinde mahalle okulumuz olan Plevne İlkokulumuzu en sona bırakarak peyzaj çalışmasını bizzat bizler üstlendik. Ve bu çalışmamızda bahçe temizliği, 125 adet fidan kuyusu kazılması, nakliye, malzeme, çalışan arkadaşlarımızın günlük ücret ve giderlerinin karşılanmasını öğrencilerimize sunulan ikramlar gibi giderleri karşılayan derneğimizin yaptığı çalışmalara destek olan Çatalagzılı hayırsever ve başarılı iş adamı sayın Aykul ESEL'e  teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugünkü çalışmamızda öğrencilerimizin fidan dikerken yaşadıkları mutluluk tarif edilemez bir duyguydu. Bizler de programa katılan Merkez Mahallesi Muhtarımız Sayın Murat KARAYAVUZ, Dernek yöneticilerimiz İzzet YILMAZ, Nihat ALBAS, Telat ALTAY, Bülent ÖZTÜRK, Kemal KOP, Okan İNCE, Hayrullah COROZ, Naz DEMİRCİ, Okul Müdürümüz Sayın Ünal ENGİN, Öğretmenlerimiz ve okul personellerimizle birlikte dikilen fidanları öğrencilerimize emanet ederek programı sonlandırdık.

Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda desteğini esirgemeyen değerli hemşerimiz Aykul ESEL ile program sonrası yaptığımız görüşmede beldemiz için faydalı her projeye destek olacağı sözünü de vererek Çatalağzı'na selamlarını iletmemizi istedi. Birlikte Büyüyoruz fidan projelerimizde emeği geçen ve yardımlarını esirgemeyen tüm dostlarımıza Çatalağzı Engelliler Derneği adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

(Abdullah Karabacak)