Gazeteci Mustafa Kemal Bektaş, AKP’den Ereğli Belediye Başkan adayı olmak için Genel Merkeze aday adaylık başvurusunda bulundu. Başvurunun ardından AKP Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'dan "alındı belgesini" teslim alan Bektaş, tüm aday adaylarına başarı dileğinde bulundu.

Başvuru işlemlerini tamamlamanın ardından "Ereğli'de konuşma dönemini kapatıp, çalışma dönemini başlatacağız" diyen Bektaş, görüşlerini kısaca şöyle ifade etti: 

"Yeni bir heyecan yeni bir vizyon ile çıktığımız bu yolda tek mücadelemiz Ereğli'yi hak ettiği hizmetlerle buluşturmaktır. Bugüne kadar Ereğli için hizmet eden katkı sağlayan emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Genç ve yeni yüzlerden oluşan bir kadro ile hizmetlerin öne çıktığı Kdz.Ereğli'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Belediye Başkan aday adaylığına ilk adımı attığımız andan itibaren yoğun bir ilgi görüyorum. Gerek telefonla gerek sosyal paylaşım adreslerinden ulaşan, gerekse ziyaretime gelerek destek veren, yanındayız mesajı veren herkese teşekkür ediyorum"

 

MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ KİMDİR?

Kdz.Ereğli’de 1 Eylül 1978 Cuma günü doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kandilli'de tamamladı. Kdz.Ereğli Ticaret Meslek Lisesi mezunudur.  Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüne girdi. Daha sonra aynı üniversitenin muhasebe bölümünü kazandı. Bir süre burada gördüğü eğitimin ardından, tanınan yatay geçiş hakkı ile Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu’nun işletme bölümüne girdi.

Vatani görevini Şırnak İl Jandarma Komutanlığında tamamlamış ve Üstün Hizmet Belgesi verilmiştir.

Kdz. Ereğli’de  yayımlanan Ereğli Önder Gazetesi’nde 1995 yılında işe başlamış ve gazetenin  çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra, son 10 yıldan bu yana  da Sorumlu Yazı işleri Müdürüdür. Bir dönem Ereğli Gazeteciler Derneği'nin 2. Başkanlığını, bir dönemde Ereğli Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeliği görevi yapmıştır.

2012 yılından itibaren Anadolu Ajansı'nın Kdz.Ereğli muhabiri olarak görevini sürdürmektedir. 

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından 2006 yılında sarı basın kartı, 2014 yılında da uluslararası basın kartı almaya hak kazanmıştır. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin hem üyesi, hem de 2009 yılından bu yana Kdz. Ereğli temsilcisidir. 

Başbakanlık, Dış İşleri Bakanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yurt içi ve dışında düzenlenen 40'a yakın eğitim programına katılmıştır.

Yaygın düzeyde, gerek Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve gerekse de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin açtığı yarışmalarda, beş adet ödülü bulunmaktadır. 

Merkezi Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde bulunan Avrupa Zonguldaklılar Derneği'nin Ereğli ve Alaplı ilçe temsilciliği görevini yapmaktadır.

Madenci bir aileden gelmektedir. Dedesi, Ereğli ve köylerinin tanınan şeflerindendir. Annesi ev hanımı, babası gazeteci, kız kardeşi ise yurt dışında özel bir firmada çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.