Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün 22.yıl dönümü sebebiyle anma etkinlikleri düzenleneceği belirtildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alaplı Şubesi tarafından 24 Ocak 1993 yılında öldürülen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve 31 Ocak 1990 yılında öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıl dönümlerini belirleyen 24 ve 31 Ocak günleri arasında Adalet ve Demokrasi Haftası programı dolayısıyla yapılacak çalışmalar ile ilgili bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya CHP Alaplı ilçe Başkanı Hüseyin Tosun, MHP Alaplı ilçe Başkan Yardımcısı Ali Demir, CHP Alaplı Kadın Kolları Başkanı Hasibe Sotka, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaplı Şube Başkanı Muharrem Özdemir, Türk Anneler Derneği Alaplı Şube Başkanı Şerif Nurgül Avlar, ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, "Türkiyemizde 24 Ocak 1993 yılında öldürülen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve 31 Ocak 1990 yılında öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıl dönümlerini belirleyen 24 ve 31 Ocak günleri arasındaki bir haftalık süre Adalet ve Demokrasi Haftası olarak kutlanıyor. Bizde bu amaçla bu haftayı anmak için bir platform oluşturduk. Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini davet ettik" dedi.

24 Ocak 2014 tarihinde düzenleyecekleri anma programına tüm ilçe halkını beklediklerini kaydeden Sanlı, "24 Ocak 2014 Cumartesi günü Uğur Mumcu ve teröre hedef olmuş tüm aydınları anmak için program düzenledik. Program Cumartesi günü saat 13.00 de Alaplı Merkez Cami, önünde toplanmanın ardından Alaplı Belediye Kültür Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması başlayacak günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak” diye konuştu.