Zonguldak Kozlu sahil yolunda bulunan Ballim Kafe’nin sahibi Zafer Fidanboy’un oğlu aylardır beklediği karaciğere sonunda kavuştu. Yaklaşık iki aydır karaciğer yetmezliği rahatsızlığı olan 18 yaşındaki Mahmut Haktan Fidanboy’a, Aktürk, ailesi umut oldu. Fidanboy’un, organ nakli için beklediği müjdeli haber Bursa’dan geldi. Üç katlı inşaatın çökmesi sonucu göçük altında kalarak can veren evli ve bir çocuk babası Mevlüt Aktürk’ün, karaciğeri, 18 yaşındaki Mahmut Haktan Fidanboy’a, nakledildi. Beklenmedik bir anda gelen organ nakli Mahmut’u yeniden hayata bağlarken yakınlarını sevince boğdu.

Yaklaşık iki aydır karaciğer yetmezliği nedeniyle organ nakli bekleyen Zonguldaklı 18 yaşındaki Mahmut Haktan Fidanboy için gereken karaciğer Bursa’da bulundu. Bursa’da çöken üç katlı inşaatın altında can veren evli ve bir çocuk babası Mevlüt Aktürk isimli inşaat işçisinin vasiyeti üzerine karaciğeri, Mahmut Fidanboy’a nakledildi.

“BÜYÜK BİR İNSANLIK ÖRNEĞİ”

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonu, yürüten Prof. Dr. Ekrem Kaya, “Aktürk ailesi hayatını kaybeden yakınlarının organlarını bağışlayarak, nakil bekleyen hastalarımıza büyük bir ödül verdi, onlara yeni bir hayat bağışladı. Karaciğer, yaklaşık 2 aydır hastanemizde yatmakta olan 18 yaşında bir gence uydu. Kendisi burada tedavi gördüğü serinin yüzde 70’i şuuru kapalı bir şekilde yoğun bakımda geçirmişti. Durumu çok ağırdı. Organ nakli olmadan yoğun bakımdan çıkması mümkün değildi. Büyük bir insanlık örneğiyle hayata yeniden tutunma şansını elde etmiş oldu” dedi.

TÜM ORGANLARI İFLAS ETMİŞTİ

Karaciğer nakli yapılan Mahmut Haktan Fidanboy’un babası Zafer Fidanboy, Zonguldak’tan tedavi için 8 Mayıs’ta Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geldiğini kaydederek, “Çocuğumun bağışıklık sistemi yok olmuştu. Buraya sarılık teşhisi ile geldik. Çok zor günler geçirdik. 15 gün önce oğlumun tüm organlarının iflas ettiğini kendi gözlerimle gördüm. Fakat çocuk kliniğindeki doktor arkadaşlarımın başarısıyla rehabilitasyona başladık. 40 günlük tedavinin ardından çocuğum canlandı, yeniden yemek yemeye başladı. Nakilden söz ettiler o zaman kadar organ nakli ile ilgili hiçbir bilgimiz yoktu. Tüm insanların organ bağışı yapmasını istiyorum. Ben bütün aileme bütün arkadaşlarıma tüm çevreme organ naklini öneriyorum” diye konuştu.