Halıfleks aslında duvardan duvara halı ürün grubuna aittir. Yıllarca halıfleks olarak bilinen halılar piyasada duvardan duvara halı olarak anılır.  Farklı ürün kalitelerinde üretilen halılar farklı özelliklere sahiptir. Halıfleks hakkında bilmeniz gereken tüm detayları bu yazıda açıklayacağız.

Halıfleks Aslında Duvardan Duvara Halıdır

Halıfleks bir ürün çeşidi değildir. Yıllar önce duvardan duvara halı modeli olan ince halının ürün ismi olan halıfleks günümüze kadar duvardan duvara halı gurubu için kullanılmaya devam etmiştir.

Halıfleks Sağlıklı mıdır?

En çok merak edilen sorulardan bir tanesi halıfleksin sağlıklı olup olmayacağı yönünde. Duvardan duvara halılar gelişen teknoloji ile çok sayıda yenilikten geçmiştir. Düzenli bakımları yapıldığı takdirde sağlığınız açısından herhangi bir tehdit oluşturmaz.

Duvardan Duvara Halı ile Dekorasyon Önerileri

Duvardan duvara halı alacak kişilerin alacakları halının mekanla uyum sağlamasına dikkat etmesi gerekmektedir. Açık renk bir alan için koyu ve orta tonlarda halılar kullanabilecekleri gibi alan derinliğine ayrı bir form katmak isteyenler desenli ve çizgili halılarda tercih edebilirler.

Halı alırken dikkat edilmesi gereken şey mekanın formu ile halının dokusu renginin uyum içinde olmasıdır.

Açık renk zeminler alanı daha büyük gösterir. Fakat bakımı zahmetlidir. Küçük ve dar alanlar için açık renkleri tercih edebilirsiniz.

Koyu renkler lüksü simgeler. Siyah, kahve tonlarında halıları tercih ederken duvarların zıt bir renkte olmasına özen gösterebilirsiniz.

Kırmızı, pembe gibi renklerde halılar için zıt renkleri kullanabilirsiniz. Genellikle etnik desenli modellerde tercih edilen kırmızı halıfleks farklı desen ve ton seçeneklerinde üretilebilmektedir.

Siyah halıfleks kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey mobilyalardır. Mobilyalar ile zıt duracak bir duvardan duvara halı, köklü bir değişiklik yapma isteği doğurabilir. Mobilya veya halıfleks değiştirmek oldukça zahmetli olabilmektedir.

Duvardan Duvara Halı Fiyatları

Duvardan duvara halı fiyatları ya da diğer adı ile halıfleks fiyatları çok farklı aralıklarda olabilir. M2 üzerinden hesaplanan bu halı grubunda, fiyatı değiştiren birçok faktör bulunmaktadır. Halıfleks fiyatları için değişkenler şu şekildedir:

 

     Halıda kullanılacak iplik türü

 

     Halının dokuma sıklığı

 

     Halının nakliyesi

 

     Toplam üretilecek m2

 

Bu 4 değişken fiyatı etkileyen ana etkenlerdir. Eğer ucuz olsun diye kullanım alanına uygun olmayan bir halı alırsanız kısa sürede zarara uğrayabilirsiniz. Bir örnek vermek gerekirse otel halısı için iplik ağırlığı düşük bir halı seçmek doğru olmayacaktır.

Halıfleks m2 fiyatları hesaplarken birkaç yerden teklif alabilirsiniz. Önceliğiniz kalite fiyat performansının dengede olması olmalıdır. Çünkü halıfleks m2 fiyatları  için hesaplamalarda birçok değişken farklılık göstermektedir.

Duvardan Duvara Halı m2 Fiyatları

Duvardan duvara halı m2 fiyatları halının toplam m2’si ve diğer değişkenlere göre hesaplanır. Halının modeli, ipliği, taban bezi de fiyatları etkilemektedir.

Halıfleks fiyatları hakkında araştırma yaparken lider bir şirketle çalışmak sizin avantajınıza olacaktır. Duvardan duvara halılarda alev almama, antibakteriyel olma gibi farklı teknik özelliklerde bulunmaktadır. Isı ve ses yalıtımına yardımcı olan bu halıları seçerken tüm avantajlarının bir arada olmasına özen gösterebilirsiniz.