İnağzı’nda iftara niyet… Aşevi’ne kısmet…

İnağzı Mahallesi Kalkındırma Dayanışma Güzelleştirme Derneği’nin organizesiyle 30 gün boyunca cami avlusunda düzenlenen iftar buluşmaları örnek oluyor. 

Dernek Başkanı Ahmet Kurt’un girişimleriyle modern bir görünüme sahip olan cami bahçesinde her gün 150 kişiye iftar yemeği veriliyor. Aralarında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu iftar buluşması, mahalledeki sosyal dayanışma örneği sunuyor.

SALATA YAPIYOR, BULAŞIK YIKIYOR, ÇAY DAĞITIYOR…

Organizasyonu sadece yönetmekle kalmayan Kurt, salatasından bulaşığına kadar her işle ilgileniyor. Onun azmini gören yabancı uyruklu çocuklar da yardımcı oluyor.  

Mahallede bu geleneği sürdürmek istediklerini belirten Ahmet Kurt, İnağzı’na 365 gün sürecek bir aşevi yaptırmayı planladıklarını belirtiyor.

HALKIN SESİ'Nİ AĞIRLADI

Halkın Sesi’nden Abdullah Karabacak’a  çalışmalar hakkında bilgi veren Kurt, “Ay 30, Ramazan 30 gün… Her gün iftar, her gün hizmet, her gün sevgi saygı var burada. Çocuklarımızla ve halkla iç içeyiz. Allah’a şükür böyle güzel günleri bize yaşattığı için… Halk burada hep bir araya geliyor. Herkesle huzur içinde iftarımızı yapıyoruz. Valimize, esnafımıza ve diğer yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz. Burada 150 kişi iftar açıyor. Bu hizmetler ebediyen devam edecek” dedi.

“İNAĞZI’NA AŞEVİ AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

İhtiyaç sahibi insanlara yemek dağıtma olayını 365 güne yaymayı düşündüklerini belirten Ahmet Kurt, şunları söyledi:

“İleride daha güzel şeyler yapacağız. İnağzı halkı için Aşevi açmayı planlıyoruz. Maddi imkânı olmayanlar gelecek, burada yemeğini yiyip gidecek. Evinden gelemeyen hastalarımıza ve yaşlılarımıza da ayağına kadar yemeğini götüreceğiz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor”

Haber - Foto: Abdullah karabacak