Yayla Ortaokulu’nun düzenlediği doğa gezisiyle moral bulan öğrenciler:

Ilgaz, Anadolu’nun sen yüce bir dağısın!

Yayla Ortaokulu’nun düzenlediği tabiat gezisi kapsamında Ilgaz Dağı’nın zirvesine çıkan öğrenciler, doğayla iç içe olmanın tadını çıkardı.

Yenice Ihlamur Teras ve Kastamonu’da da çeşitli yerleri gezen Yayla Ortaokulu Müdürü Erol Kaba ile beraberindeki öğretmen ve öğrenciler, Ilgaz dağlarının zirvesinde unutulmaz anlar yaşadı.   

Yapılan gezi programı hakkında bilgi veren Yayla Ortaokulu Müdürü Erol Kaba, şunları söyledi:

“Ülkemiz kış turizminin önde gelen yeri olan Ilgaz Kayak Tesisleri'ne okulumuz öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımı ile gezi yapıldı. Yoğun ilgi gösterilen gezide öğrencilerimiz kar ile oynayarak, kızağa binerek ve telesiyejle Kastamonu-Çankırı sınırı olan Ilgaz Dağı'nın en zirve noktasına çıkarak doyasıya eğlendiler.

Öğrenciler ilimizde bu yıl kar yağışının daha olmadığını, kara özlem duydukları bir zamanda bu gezinin gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler. Ayrıca öğrencilerimiz etkinlik  süresinde Yenice Ihlamur Teras, Kastamonu Merkez ve Safranbolu'yu da gezme fırsatını buldular. Bundan sonraki gezinin yeni açılıp Kış Turizmine katılan Karabük Keltepe Kayak Tesisleri olması planlanmaktadır.”

Abdullah Karabacak