Kaza geçirince kanser olduğunu öğrendi. Çocuklarına bakabilmek için iş istiyor...

Zonguldak'ta 3 yıl önce çalıştığı iş yerinde yüksekten düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bağırsak kanseri olduğunu öğrenen iki çocuk babası Gültekin Topuz, sağlığına kavuşmanın hayalini kuruyor. Çocuklarına bakabilmek ve onlara gelecek sağlayabilmek için yetkililerden iş talebinde bulunan Topuz, "Bana ya da eşime iş verin, kimseye muhtaç olmak istemiyoruz.” dedi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 3 yıl önce çalıştığı iş yerinde yüksekten düşerek ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede “bağırsak kanseri” teşhisiyle şok olan 2 çocuk babası Gültekin Topuz, sağlığına kavuşmanın hayalini kuruyor. Hastalığı nedeniyle faal çalışamadığı için zor günler geçirdiklerini belirten Topuz, yetkililerden iş talebinde bulunuyor.

KAZADAN SONRA KANSER OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE YIKILDI

Topuz, 2015 yılının Ağustos ayında çalıştığı iş yerinde yüksekten düşerek ağır yaralandı. Önce Çaycuma Devlet Hastanesi'ne oradan da Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edilen talihsiz adam, geçirdiği ameliyat sonrası bağırsak kanseri olduğunu öğrendi. Topuz, 3 yıldır Ankara'daki bir hastanede kanser tedavisi görüyor. Bu zaman zarfında kendisine maluliyet maaşı bağlanan Topuz, aldığı 900 liralık maaşın 600 lirasının kiraya gittiğini, diğer masrafları da karşılayamadıklarını kaydetti.

YÜK TAŞIMASI YASAK

Bir kiloluk yük bile taşımasının kendisine yasaklandığını belirten Topuz, "İş kazasından doğru malulen emekli olmak zorunda kaldım. Çocuğumun biri okuyor, okul masrafları oluyor. Diğeri daha küçük, beziydi, ihtiyaçları derken bir dünya masraf oluyor. Her sene 7 doktordan geçip, raporu tazeliyorum. Aldığım malulen emeklilik maaşından 900 TL ama elime geçen 600 TL. Kesintiler oluyor, muayene, ilaç parası. Raporla aldığım stoma torbalar yetersiz geliyor ve kendim ayrıca almak zorunda kalıyorum. Çocuktan farkım yok. Kaldığım ev kira. Bunun 600 TL'si eve, 200 TL'si elektriğe, suya, 200 TL'si doğal gaza gibi bir sürü fatura geliyor. Mutfak masrafını daha saymadım bile. Ailem ile arkadaşlarımın yardımları ile geçimimizi sağlıyoruz. Eş, dostlarımız bağışlarını bana gönderiyor, bayramdan bayrama yardım ediyorlar. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

Gültekin Topuz'un eşi Türkan Topuz da şunları söyledi: “Yetkililerden iş istiyorum. Çocuklarım için istiyorum. Aslında çocuklarım küçük olduğu için onlara bakacak kimsem yok. Kayınvalidem yaşlı olduğu için bakamıyor. Ne yapacağımı bilemez oldum ama hayat şartları da zor. Allah çaresiz koymasın kimseyi. Eşim çalışamayacağı için ben yapmak zorundayım" (Emre Can bayram)