Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı ve Zonguldak'ın Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Belediye Asri Mezarlığında anma töreni düzenlendi.

İş yerinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 58 doğumlu Yalçın Arslan’ın ölümünün üzerinden bir yıl geçti...

Arslan'ı anma törenine Başta ailesi ve yakınları olmak üzere, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe başkanı Cemal Şahin, milletvekili adaylarından Şerafettin Turpçu, Harun Akın, Belediye Kültür Merkezi (BKM) Müdürü Abdullah Bakir ve GMIS eski Genel Başkanlarından Ramis Muslu da katıldı.

Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir, hazırlanan anma töreninde kısaca duygularını dile getirdi.

Yalçın Arslan’ın, günlük yaşamında oldukça neşeli ve esprili oluşuna değinen başkan Akdemir, sözlerine şu şekilde devam etti; “Kimseye dokunmadan yaşayan bir arkadaştı. Yalçın Bey’in yaptığı şaka asla kimseye dokunmazdı. Özellikle çalışma hayatında ki sevecen yapısı çocuklarımıza da yansımıştı. Zekayi Bey daire müdürü olduğunda Yalçın beyle birlikte çalıştılar. Zonguldak adına verimli çalışmalar yaptılar.”

BAZEN KADER, CİLVESİNİ FARKLI OYNUYOR

“Yalçın Bey kendine yakışır evlatlar yetiştirmiş”

Konuşurken duygularına hakim olamayan Akdemir; “Kaderin cilvesini bazen farklı oynuyor. Keşke böyle olmasaydı. Her zaman kendisini rahmetle anacağız. Ailesi, Yalçın Bey’in hatırasını yaşatmak için önemle davranıyor. Sağ olsunlar. Kendilerini de kutluyorum.”Dedi. Sözlerini tamamlamakta güçlük çektiği gözlenen Akdemir, son olarak Yalçın Arslana; “Nur içinde yat. Yaptığın çalışmalar her zaman anılacak” diyerek veda etti.

Yalçın Arslan’ın anma töreni, okutulan Yasin-i Şerif ve sevenleri tarafından Arslan’ın kabrine karanfiller bırakılarak sonlandırıldı.

DERYA AKTAŞ