Çebi’den oğlunun anısına BEÜ’ye Öğrenci Proje Odası...

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde “Öğrenci Proje Odası” laboratuvarının açılışı yapıldı. Açılışta duygusal anlar yaşandı...

Açılışa, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile laboratuvarın kurulmasını sağlayan ve elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Elektrik -Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mert Çebi’nin annesi Özlem ve babası Mehmet Çebi çifti katıldı.

Dekan Prof. Dr. Hakan Kutoğlu,  “Öğrencimiz Mert Çebi’nin kaybının üzüntüsünü hala yaşıyoruz. Değerli anne ve babası sağ olsunlar, Öğrenci Proje Odası'nı finanse ettiler. Çebi ailesi sayesinde, öğrencilerimiz yeni projeler geliştirebilecekler” dedi.

"BİZ BÖYLE MUTLU OLUYORUZ"

Oğulları Mert Çebi anısına proje odasının oluşturmasına destek veren Mehmet ve Özlem Çebi ise duygularını şöyledile getirdi:

”Tahmin ediyoruz buradan projeler üretip yarışmalara katılacak çok öğrenci çıkacak. Biz bunları gördükçe daha çok mutlu olacağız” 

Açılışın ardından, Öğrenci Proje Odası'na alınan makine ve teçhizat, mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından tanıtıldı. Öğrenci topluluklarına projelerinde kullanılmak üzere tahsis edilen makinelerden prosedür dahilinde her öğrencinin faydalanabileceği laboratuvarda, 3 boyutlu olarak taranmış modelleri,  bir çok farklı malzeme kullanarak çok hızlı ve ekstra bir kalıp ya da fikstüre ihtiyaç duymadan üreten bir 3B yazıcı, döner iş parçalarının işlenmesinde bütün işlemlerin tek bağlamada tamamlanmasını sağlayan CNC torna tezgâhı da yer almaktadır.

Etkinlik, Dekan Prof. Dr. Hakan Kutoğlu’nun Mehmet ve Özlem Çebi’ye katkılarından dolayı Teşekkür Belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

OLAY

23 Şubat 2014'te motosiklet kazasında vefateden 23 yaşındaki Mert Çebi, müzisyenliğinin yanı sıra BEÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisiydi.   

(Haber merkezi)