Çaycuma Köprü Faciası’nın 7. Yılında, faciada yaşamını yitirenler için Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi. Daha sonra protokol üyeleri ve ölenlerin yakınları Filyos çayına kırmızı karanfil bıraktı.

Facianın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen sorumlular hakkında soruşturma izni verilmemesi, yakınlarını kaybeden ailelerin acısını katlamıştı. 

Köprü başında düzenlenen anma töreninde faciada yaşamını yitiren 15 kişi anıldı. Protokol üyeleri, ellerindeki karanfilleri olayın meydana geldiği Filyos çayına bıraktı.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, faciada ölenleri rahmetle anıp geride kalanlara sabır diledi.  

Hatalardan ders alınması gerektiğini belirten Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Köprüde vefat edenleri her sene anıyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

4 KİŞİNİN CESEDİ HALEN BULUNAMADI

Çaycuma'da 6 Nisan 2012'de yaşanan feci olay şöyle gelişti: İlçe girişindeki 252 metre uzunluğundaki Çaycuma köprüsünün 48 metrelik bölümü çökmüş, bu sırada köprüden geçen 4 kişi ile Yolgeçen köyüne  gitmekte olan 11 kişinin bulunduğu minibüs, Filyos çayına düştü. Minibüste dönemin Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in babası Kemal Gülşen’in (79) de bulunduğu 11 kişinin cenazesine ulaşılırken, 4 kişinin cesedi bulunamadı.  

Olayın ardından Çaycuma Belediyesi, DSİ ve Karayolları müdürlükleri hakkında başlatılan soruşturmada; Zonguldak ve Kastamonu Valilikleri ile İçişleri Bakanlığı, ilgililer hakkında soruşturma izni vermemişti. Üst mahkemeye taşınan yargılamada da netice değişmemiş, belediye tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Haber: Abdullah Karabacak