Fevkani köprünün yıkılmasıyla ilgili tartışmalara o da katıldı…

"KÖPRÜNÜN YIKILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal Köprü altı esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Şanal'a Millet İttifakı Zonguldak Belediye Meclis üyesi adayları da eşlik etti. Kahvaltı sonrası Köprü altı esnafının sorunlarını dinleyen Şanal, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde destek istedi.

Fevkani Köprüsü ile ilgili düşüncelerini dile getiren Şanal, "Uzun zamandan beri düşüncesini ısrarla dile getiren bir kişi olarak yine aynı sözlerimin arkasındayım. Köprünün yıkılması asla söz konusu değildir. Bizim için bu konuda bütün arkadaşlarımla görüş birliği içindeyiz. Köprü bizim için bir mühendislik eseri, bir mirastır. Köprünün yaşatılması korunması ve hatta köprünün bir nevi sembol olarak değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Yurtdışında 100 yıl 150 yıllık aynı şekilde kullanılan çelik köprüler var. Köprünün bakım ve onarımını yapıp buradaki esnafımızla Zonguldak'a bir renk katması, bir güzellik katması anlamında düşüncemiz var. Elimizden gelen her çalışmayı her çabayı göstereceğiz. Tabii ki teknik anlamda köprünün daha iyi faaliyette katkı sağlaması için gerekli şeyler yapacağız. Her insan ölümlüdür.  Tabii ki her yapıda ölümlüdür. Günün birinde o yapının da artık ayakta durması mümkün değil ama köprü için bunu düşünmek henüz çok erkendir. Çelik konstrüksiyon köprülerin ömrü eğer bakım yapılırsa çok çok uzun seneler sürer. Dediğim gibi köprünün salınımları ile ilgili engelleri ortadan kaldırmak lazım. Çeliğin kendi haliyle salınımını devam etmesi lazım. Bir salıncak gibi düşünün. O kadar da kötü değil. Hemşerilerimiz kötü olduğunu düşünmesin. Tabii ki ufak tefek sorunlar var. Bu sorunları çözeceğiz." dedi.

 

"GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ SEÇİMİ BİZ KAZANACAĞIZ"

 

Anketlerle ilgili de görüş bildiren Şanal; "Seçim yasaklarının kalkmasından sonra alanlara, mahallelere yeni çıktık. Anketlerle ilgili görüşmelerimiz var. İl Başkanım, il yöneticilerim bu konuda bilgisine müracaat ettiğimiz diğer parti büyüklerimiz siyasi anlamda tecrübeli arkadaşlarımıza değerlendirdik. Bir hafta içerisinde bir anket yapıp akabinde sayısal verileri masaya yatıracağız. Ama görünen köy kılavuz istemiyor. Biz halkımızın bu konudaki değerlendirmelerine takdirlerine güveniyorum.  anketle birlikte biz kendimize ayrı bir yol tutturmak değil, sadece matematiksel olarak birtakım verilerde önümüze almak istiyoruz. Halkımızın bize olan güvenini görüyoruz. Eksik olan kusurlu, kalan yapılamayan işleri de yine  biz düzeltip yapacağız. Bu konuda halkın düşüncelerine Vakıf olduk. Onların iyi niyetli bayanların alıyoruz. İyi bir programlama yaptık. Meclis listemiz çok iyi. Gazetelerde meclis listemiz için Şampiyonlar Ligi yakıştırması olduğu görüyoruz." dedi.