Zonguldak’ta kreş ve anaokulu öğrencilerinin yaptığı çok sayıda kulübe şehrin çeşitli noktalarına konuldu.  Parlayan Yıldızlar Kreş çocuklarının sokak hayvanları için hazırladıkları kulübeleri, Zonguldak’ın çeşitli yerlerine dağıtıldı.

Kreşin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında soğukta üşüyen sokak hayvanlarının barınması amacıyla minik öğrencilerin yaptığı örnek çalışma, büyüklerden tam not aldı. Kreş yönetimi ve veliler gözetiminde apartman araları, okul çevresi ve şehrin çeşitli yerlerine kendi hazırladıkları bir birinden güzel ve çok sayıdaki kulübenin önüne hayvan maması bırakmayı da ihmal etmeyen öğrenciler, şefkatiyle göz doldurdu.  

Halkın Sesi’ne konuşan Parlayan Yıldızlar Kreş Öğrencileri, “Biz nasıl soğukta üşüyorsak sokak hayvanları da üşüyor. Gidecek bir yerleri yok. Onlara sahip çıkmak zorundayız. Öğretmenlerimiz yardıma muhtaç olan insanlara ve hayvanlara yardım etmemiz gerektiğini öğretmişti. Biz de onları soğuktan korumak için yaptığımız karton kulübeleri çevremize bıraktık. Aç kalmasınlar diye mamalarını da koyduk. Bundan çok mutlu olduk” dedi.

Kreş yönetimi ise öğrencileri ve projeye destek veren ebeveynleri, bu örnek çalışmalarından dolayı tebrik etti.  (Abdullah Karabacak)