Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kükürtlü su vatandaşların hizmetinde olmasına rağmen yeterince bilinmiyor. Sezonu Nisan ayında açıp Eylül ayında kapattıklarını söyleyen işletme Sahibi Mustafa Bıyıklı, tesiste dağlardan gelen kükürtlü suyu doktorların da tavsiye ettiğini ifade ediyor ve şunları söylüyor:

“Kükürtlü suyun faydaları, Kireçleme, Mide Rahatsızlığı, İdrar Yolları, Basur, Egzama, Mantar,Sinüzit, Guatır, Kadın hastalıkları, Saçtaki kepeklere, cilt hastalıkları, Vücut Çatlaklarına, Topuk Çatlaklarına ve içildiğinde ise böbrek taşlarına iyi geliyor. Kükürtlü su aynı zamanda içiliyor. Bu tesisi genişletmek için çalışma başlattık. Şuan bir proje hazırlanıyor. Buraya 300-400 kişilik bir otel yapılacak. Yapılacak otelde kaplıcalarda olması gereken ve mevzuata uygun otel olacak. Ben Zonguldak halkının ve yakın illerdeki esnaflardan bu tesise sahip çıkmasını istiyorum. İlimizde ve çevre illerde yaşayan vatandaşlarımız başka illerdeki kaplıcalara gidiyorlar. Başka illere para kazandırıyorlar. Burası yapıldığı zaman ilimizde yaşayan vatandaşlarımız başka illere gitmelerine gerek kalmayacak ve para Zonguldak’ta Benim tek isteğim esnaflarımız, taksicilerimiz, dolmuşçularımız ve vatandaşlarımız bu tesise sahip çıksınlar. Bu kükürtlü su başka illerde yok. Şuan gelen müşterilerimiz pek az çünkü fazla bilinmiyor. Ama bayramlarda yoğunluğumuz artıyor”.

İşletme çalışanı Mustafa Bıyıklı ise normal tedavinin 14 seans olduğunu belirtirken durumun kişiden kişiye değiştiğini söyledi. Kaya, kükürtlü su için tek seansın 5 TL olduğunu da bildirdi.(Barış Doğan)