Uçuş eğitmenleri Muharrem Kılıç eşliğinde “tırman ve uç” etkinliği yapan Zonguldak Sportif Havacılık Kulübü pilotları, önce Göbü tepesine tırmandı, sonra da yamaç paraşütüyle Göbü sahiline uçtu.

Kentimizde faaliyet yürüten Zonguldak Sportif Havacılık Kulübü (ZONHAVK) üyeleri, yamaç paraşütü sporunu tanıtmak, yaygınlaştırmak ve kentte gelişmesini sağlamak için büyük çaba harcıyor. Öncelikli olarak bu alanda sporcu yetiştirmek için eğitim çalışmaları yapan ZONHAVK, uçuş öncesi eğitimleri tamamlayan sporcularına paraşütle uçuş yaptırmaya da başladı. Dernek son olarak, Göbü’de, uçuş camiasında "Hike And Fly" olarak bilinen “tırman ve uç” etkinliği yaptı. Kulüp üyeleri Eğitmen Muharrem Kılıç eşliğinde, ekipmanları ile 240 metre yükseklikteki Göbü Tepesine tırmandı. Yürüyerek yapılan tırmanışın ardından, paraşütle sahile uçan pilotlar son derece keyifli anlar yaşadı. Uçuşlar sırasında ortaya birbirinden güzel görüntüler de çıktı.

 

KILIÇ: “BÖLGEMİZİN TANITIMINA KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”

Yapılacak uçuş öncesi, pilotlara, daha önceki Göbü deneyimi hakkında bilgiler veren Kulüp Eğitmeni Muharrem Kılıç, “En son 17 yıl önce burada uçuş yaptık. O dönemde imkânlarımız çok yetersizdi. Aracımız da olmadığı için, günde, 2-3 kez tepeye tırmanarak, 2 pilot tek bir kanat ile sırayla uçmuştuk. Şimdi malzeme ve ekipman açısından daha iyi konumdayız” dedi. Kılıç uçuş sonrasındaysa, “17 yıl sonra öğrencilerimizle birlikte Göbü’den yeniden uçmuş olmanın keyfini yaşadım.  Bölgede uçuş alanlarının sayısını mutlaka artırmamız gerekiyor. Böylece hem bölgemizin tanıtımına, hem de yeni sporcular yetişmesine katkı sunacağız. En büyük engel uçuş pistlerine çıkan yolların yetersiz ve bozuk olması. Ancak ‘tırman ve uç’ etkinliği ile bu zorluklara rağmen güzel uçuşlar gerçekleştirebiliyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor, herkesi bu sporu yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÇETİN: “YAMAÇ PARAŞÜTÜ SPORUNU YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Kulüp Başkanı Nusret Çetin uçuşun ardından yaptığı değerlendirmede, kendilerine keyifli eğitim uçuşu imkânı veren Muharrem Kılıç'a kulüp ve pilotlar adına teşekkür etti. Çetin, “Yamaç paraşütü sporu yapan bizler yeni bir take - of pisti deneyimi daha kazanırken değişik seviyelerden pilotlar ‘Tırman uç’ etkinliği ile hem güzel havaları değerlendirdi, hem de edindikleri yeni bilgiler eşliğinde sportif gelişimlerine katkı sağladı. Çok keyifli bir gün geçirdik. Biz bu sporu yaygınlaştırarak bölgemizi bu sporun merkezlerinden biri haline dönüştürmek istiyoruz.  Umuyorum başarılı çalışmaların altına imza da atacağız. Biraz sonra, arkadaşlarımızla, 2018 yılındaki faaliyetlerimizi değerlendirirken,  yeni yılda yürüteceğimiz projeleri konuşacağız” dedi.