Geçirdiği bir motosiklet kazasında hayatını kaybeden Mert Çebi anısına her yıl geleneksel olarak Yayla Ortaokulu tarafından düzenlenen şiir ve müzik gecesi Gençlik ve Spor Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Duyguların tavan yaptığı gecede öğrenciler, hünerlerini sergiledi. Sahne performanslarıyla göz dolduran öğrenciler, katılımcılardan tam not aldı.

MOTOSİKLET KAZASINDA VEFAT ETMİŞTİ

Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Elekrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Mert Çebi (23), 23 Şubat 2014 yılında motosikletiyle önünde aniden duran otomobile çarpmasının ardından karşı yönden gelen minibüsün altında kalarak yaşamını yitirmişti. Mert Çebi, motosiklet tutkusunun yanı sıra müzisyenlik yeteneğiyle de tanınıyordu.  

ANNE – BABASI HAYATLARINI OĞULLARININ ADINI YAŞATMAYA ADADI

Kısa süre önce Müzisyen oğulları Mert Çebi’nin adını yaşatmak amacıyla eğitim gördüğü Yayla Ortaokulu’nda Özlem – Mehmet Çebi çifti tarafından yaptırılan “Mert Çebi Müzik Sınıfı” açılmıştı.

Halkın Sesi’ne konuşan Maden Mühendisi olan baba Mehmet Çebi, oğlunun anısına piyano öğrendiğini ve onun adını yaşatmak için çeşitli açılışlara destek olmaya çalıştıklarını vurgulamıştı.

Açılış töreninde öğrencilerin piyano performansını sergiledikleri sırada gözyaşlarını tutamayan anne Özlem ve baba Mehmet Çebi, “Mert’in evde piyanosu vardı. Onun hatırasına ben de piyano öğrendim. Oğlumun peşinden gideyim istedim. Oğlumuzun adının böyle bir sınıfa verilmesi bizi çok mutlu etti” ifadesini kullanmıştı.

Haber: Abdullah Karabacak