“ Milli Boksör Şakir Demir Alt Geçidi”  Açıldı

Zonguldak’ta Boks’un duayenlerinden ve efsane isimlerinden Şakir Demir, dün Kilimli de anıldı.
  “ Milli Boksör Şakir Demir Alt Geçidi” açılış törenine efsane boksörün arkadaşları, talebeleri, ve yakınları katıldı. Kilimli Belediyesi Meclisi’nin aldığı kararla altgeçide isim verilmesi Kilimli de olduğu kadar Zonguldak’ta da spor çevrelerince sevinçle karşılandı. Kilimlideki toplantıya ve açılışa katılanlar Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç’a teşekkür ettiler.
Alt geçidin açılışının Arslankılıç ile Merhum Şakir Demir’in eşi Zihniye Demir ile birlikte yaptılar.
“ Milli Boksör Şakir Demir Alt Geçidi” açılışına  Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karaelmas, Boks Tertip Komitesi Üyeleri Paşa Salih Hazır, Hayati Papila, Adnan Küçükvar, Milli Takım Antrenörlerinden İsak Tiryaki, Eski Boksörler Ali Koroş, Selim Yıldırım, Kadir Tiryaki, Akın Özmen, Ali Alkoç, Dursun Oruç, Şemsi Hamza Çebi, Mehmet Kayhan, Orhan Kargidan, Orhan Torgay, Osman Aydın, Saadettin Aslan,Selahattin Gündoğdu, Gökhan Tiryaki, Yılmaz Balta, Hüsnü Hazır, Hasan Atik ve Şakir Demir’in oğlu Ali Demir katıldı. 

Ali Arslankılıç; “Şakir Hocayı yaşatacağız”


Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, Milli Boksör Şakir Demir Alt Geçidi açılış töreninde yaptığı konuşmada; “ Şakir Hoca’yı yaşatacağız” dedi. Arslankılıç özetle şöyle konuştu;
“ Şakir Hocayı biz öldürmeyeceğiz yaşatacağız. Cenabi Allah diyorki; Ben insanların neeslerine vade koyarım, ömürlerine değil’. Şakkir Hocamın vefalı dostlarıyla bir aradayız Bu açılışa katılanlara teşekkür ederim. Bu vesile ile Devlet Demiryollarınada teşekkür ederim. Şakir Hocanın adının yaşatılması için, bundan böyle çalışmalar içinde olacağız.”