Mithatpaşa İlkokulu Anasınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan “Anneler Günü ve Yılsonu etkinliği” nefes kesti. Fener Kafe’de gerçekleştirilen etkinlikte büyüklerin yüreklerine dokunan minik yürekler, hazırladıkları özel programla velilerden tam not aldı.   

Öğrencilerine yıllardır sevgi eğitimi aşılayan Anasınıfı Öğretmeni Ayşe Alkan, programda yaptığı açıklamada, “Sevgili velilerimiz, değerli idarecilerimiz! Çocuklarımızın hazırlamış oldukları gösterilerini sunacakları Anneler günü ve yılsonu etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz.

Okul öncesi eğitimi dikkate alındığında anasınıflarının çocuklarımızın eğitim sürecinde önemli bir başlangıç noktası olduğu gerçeğini kabul etmemek mümkün değildir. Bizler eğitimciler olarak anasınıfında eğitim alan çocuklarımızın başarılarını ilköğrenim sürecinde izlemekteyiz. Çocuklarımızın öz güvenleri gelişmiş, paylaşımcı, sosyal, kendilerini çok iyi ifade edebilen bireyler olarak bu topluma kazandırma çabasındayız. Okul öncesi eğitimde temel amacımız çocuklara davranış kazandırmaktır. Çağdaş eğitim modelinin aslı da budur. Yaparak yaşayarak sürdürülen yapılandırıcı eğitimimizin kesitlerinden sizlere bir demet sunmaya çalışacağız. Çocuklarımız bu çalışmalarını hazırlanırken çok özen gösterdiler aynı zamanda çok yoruldular. Bu nedenle çok heyecanlılar. Değerli alkışlarınızla onları destekleyeceğinize yürekten inanıyorum.” dedi.

“ÖRNEK OLUYORSUNUZ”

Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Ali Özdoğan ise etkinlikte emeği geçen Ayşe Alkan ve öğrencilerine teşekkür ederek, “Yıllardır dinmeyen eğitimcilik aşkınızla genç öğretmenlerimize ve bizlere örnek oluyorsunuz. Ayrıca hazırladığınız etkinliklerle de topluma örnek oluyorsunuz. Bu nedenlerle sizlere özellikle teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Ayrıca kıymetli velilerimize etkinliğimize gösterdikleri teveccühten ötürü kutluyor, yavrularımızı da gözlerinden öpüyorum” ifadesini kullandı.

YÜREKLERE DOKUNDULAR…

Daha sonra etkinlik kapsamında Anneler gününe ait özel şiirler okundu. Ana türküsü söylendi, öğrencilerin annelerine okulda özel yapmış oldukları hediyeler hazırlandı ve sunuldu. Anasınıfı andı okundu. Cennet’in anaların ayakları altında olduğunu vurgulayan minik yürekler, “Anne hakkı ödenmez, sevmeye ömür yetmez. Bütün dünya benim olsa, bir tane annem etmez. Cennet annelerin ayakları altındadır. Canım annem, anneler günün kutlu olsun” yazılı afişlerle yüreklere dokunmayı ihmal etmedi.

Haber: Abdullah Karabacak