Mithatpaşa’nın bahçesine örnek proje... Atık çizme ve baretlerden yaptıkları çiçek saksılarıyla yine yüreklere dokunmayı başardılar...  

Mithatpaşa Okulu bahçe güzelleştirme projesi 1. Kademe çalışması, okul müdürü Ali Özdoğan’ın önerisiyle proje sorumlusu Ayşe Alkan ve Ayşen Yıldız öğretmenlerin önderliğinde A ve B Anasınıfı velileri işbirliğiyle renkli görüntülere sahne oldu.

Atık çizme ve baretleri boyayan minik yürekler ve velileri, daha sonra bunların içine doldurdukları topraklara çiçek fidesi dikerek okul bahçesinde örnek bir çalışma yaptı.

Okul bahçesini rengarenk çiçeklerle bezeyen Mithatpaşalı anasınıfı öğrencileri, yaptıkları projelerle adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Okul Müdürü Ali Özdoğan, projenin mimarı öğretmenler ile emek sarf eden öğrenci ve velileri tebrik ederek, “A ve B Anasınıfı öğretmenlerimiz Ayşe Alkan ve Ayşen Yıldız Hanımefendileri kutluyorum. Ayrıca bu güzel projeye gönül veren öğrenci ve velilerimiz ile Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın İlhan Sabit Memiş, okul müdürü muavini Emrah Cengiz eşliğinde yapılan etkinliğin önemini yaparak ve yaşayarak hedefine ulaşmıştır. Katkısı olan her birey ve öğrenciye teşekkür ederiz.” dedi. 

Öte yandan yapılan çalışma hakkında bilgi veren Anasınıf Öğretmenleri Ayşe Alkan ve Ayşen Yıldız, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Minik yüreklerle okul bahçesi güzelleştirmeye sıcak bir dokunuş yaptık. Bunda emeği geçen herekese teşekkür ediyoruz.

Atık durumda olan çizmeler ve baretler, velimiz Asiye demir tarafından temin edilerek anasınıfına teslim edilmiştir. Montaj işlemimiz velimiz Mümtaz Sarı tarafından yapılmıştır.

Temin edilen çizmeler Ayşe Alkan öğrencileri ve velileri tarafından boyanmış. Atık baretler ise Ayşen Yıldız öğrencileri ve velileri tarafından boyanmıştır. Bütün atık malzemeler öğrencilerimiz tarafından topraklanıp çiçeklendirilmiştir.

Projenin sorumlusu A Anasınıfı Öğretmeni Ayşe Alkan’ın ricasıyla Belediye Bahçeler Müdürü Funda Türk, Kilimli Belediye Başkan adayı Kamil Altun’un işbirliği ile çiçeklerin temini sağlanmıştır”

Haber: Abdullah Karabacak