Zonguldak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün BAKKA tarafından kabul edilen “Oyun Terapisi Eğitimi” Projesi Tamamlandı.

Zonguldak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün geliştirdiği “Oyun Terapisi Eğitimi” Projesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından kabul edilerek 30-31 Temmuz 2019 ile 01 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Zonguldak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Gürcan BAL tarafından yazılan ‘Oyun Terapisi Eğitimi’ projesinin BAKKA tarafından kabul edilmesinin ardından Klinik Psikolog ve Pedagog Mehmet TEBER tarafından verilen “Oyun Terapisi Eğitimi” ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli sosyal çalışmacı, psikolog, sosyolog, öğretmen ve çocuk gelişimcilerden oluşan 30 meslek elemanı projeden yararlanarak oyun ile çocukların yaşamış olduğu travmatik süreçleri ortaya çıkarma fırsatı yakaladılar.

Bu projenin temel amacının kurumsal kapasiteyi artırmak ve Çocuk Hizmetleri alanında çalışan meslek elemanlarının profesyonel bakış açısı geliştirmelerini desteklemek olduğunu belirten Zonguldak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, “Projemiz, yalnızca BAKKA tarafından değil Kurumumuzun tüm çalışanları tarafından da beğeniyle karşılanmıştır. Bundan sonraki hedefimiz, sahada çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici çalışmalar sunan kurumumuzun, bu projeden istenilen başarıyı yakalayarak, “çocuğun yüksek yararı” ilkemizden hareketle yeni projelerle başta çocuk refahı alanı olmak üzere kurumumuzun ve Zonguldak’ın sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Son olarak başta Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Elif ACAR’a, Program Yönetim Birimi Uzmanı Ümran ÖZTÜRK’e ve projemizin yazım ve imza aşamasında kurumumuza destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.