Zonguldak'ta uzun yıllar faaliyet gösteren Yenigün Kuşevi İşletmecisi Eyüp Kilci, son bir yıldır sokağa çıkma yasaklarıyla geçen pandemi döneminde evcil hayvanların yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Son bir yılda muhabbet kuşu ve kedi evcil hayvan satışlarının arttığını belirten Yenigün Kuşevi İşletmecisi Eyüp Kilci, Halkın Sesi'nden Abdullah Karabacak'a konuştu.

Günde 35 adet muhabbet kuşu sattıklarını anlatan Yenigün Kuşevi İşletmecisi Eyüp Kilci, evin maskotu olan hayvanlarla ilgilenmenin insanları hayata bağladığını ve moral kaynağı olduğunu kaydetti.

Muhabbet kuşlarının dost canlısı hayvanlar olduğunu belirten Kilci, "Bu dönemde en çok aranılan hayvanlar kuşlar ve kediler oldu. Öyle ki 35 adet muhabbet kuşu sattığımız günler oldu. Bu dönemde vatandaşların hayvan sevgisi arttı. Eve kapanma dönemlerinde hayvanlarla ilgilenmek, can sıkıntısına ve strese çok iyi geldi. Müşterilerimiz bunu keşfetti. Hayvan besleyen insan şefkatli olur, yufka yürekli olur. Yani insanları sakinleştirici bir yönü vardır. Ayrıca evde hayvan beslemek bağışıklığımızı da artırır." şeklinde konuştu.

Yenigün Kuşevi'nde çalışan Mehmet Yılmaz da Zonguldaklıların son dönemde evcil hayvanlara yoğun rağbet göstermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Eyüp Kilci, Mithatpaşa Bülent Ecevit Caddesi Westalife yolu üzerinde bulunan Yenigün Kuşevi olarak hayvanseverlere hizmet vermeye devam edecekleri sözünü ekledi.