PAZARYERİNDE "TARTI KONTROL NOKTASI" KURULDU

Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü vatandaşların gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmesini sağlamak amacıyla kapalı pazaryerinde "Tartı Kontrol Noktası" kurdu.

Kdz. Ereğli kapalı pazaryerinde alışveriş yapan vatandaşların aldıkları ürünlerin ağırlığının tespitini yapabilmeleri amacıyla tartı kontrol noktası oluşturuldu.
Belediye Zabıta Müdürü Halit Aydın, uygulamayı tüm pazar noktalarına yaymak için çalışma başlattıklarını belirterek "Vatandaşlarımız pazardan aldığı ürünlerin ağırlığından şüphe duyarsa tartı denetim noktamıza gelerek aldığı ürünün ağırlığını kontrol edebilir. Aynı zamanda herhangi bir gramaj eksikliği söz konusu olduğunda pazaryerinde bulunan zabıta memurlarımıza ürün aldığı yeri şikayet edebilirler. Bunun sonucunda ekiplerimiz tarafından gerekli uyarı ve yaptırımlar esnafa uygulanacaktır. Şuana kadar her hangi bir olumsuz durumla karşılaşmadık. Biz pazar esnafımızın kurallara uyacağını düşünüyoruz ancak vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda alışveriş yapabilmesi için gerekli tedbirleri almayı da sürdüreceğiz” dedi.
Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını söylediler.