Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın öncülüğünde Türk Kızılayı ve İŞKUR işbirliğiyle “Dünya Romanlar Günü” renkli görüntülere sahne oldu.  

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda roman vatandaşlar tarafından Türk Sanat Müziği konseri verildi. Burada bir konuşma yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Recep Civelek, "Bu proje Roman vatandaşlar kendilerini geliştirici ve gelir getirici çalışmalara tabi tutulacaktır. Yaşam kalitelerini yükseltecek faaliyetlerden yararlanmaları sağlanacaktır. Merkezimize kişisel gelişim, çocuk gelişimi, kuran eğitimi, aşçılık gibi birçok alanda hizmet verilmesi planlanmaktadır. Çocuklar eğlenirken, anneleri de eğitimlerden faydalanacaktır" dedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl müdür vekili Gülizar Yılmaz'da roman vatandaşların sorunlarını çözmeye yönelik adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.

“BİZE GÖBEK ATMAYI ÖĞRETTİLER”

Zonguldak’ta ki Romanların Çeribaşı konumundaki İsmail Demir ise, "Zonguldak'ta ilk kez müzik korosu kurduk. Çeşitli kurslar başlattık. Romanlar göbek atar, takla atar gibi düşünceleri yıktık. Bizim atalarımız bize göbek atmayı öğretti, eğitimi öğretmedi. Hiç kimse sorumluluk almadığı için toplumda hep geri kaldık. Bugün bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Programa, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Vali yardımcısı Yıldırım Uçar, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Türk Kızlılayı Şube Başkanı Aydın Ergenç, İŞKUR Bölge Müdürü Gönül Demirsu, siyasi partilerin temsilcileri ile kurum ve daire müdürleri katıldı.