Sokaklarda yoğunluk azaldı...

Banka önlerinde manzara değişmedi!

 

Zonguldak koronavirüs salgını nedeniyle çarşı ve pazarda insan yoğunluğu, düne göre düştü. Ancak banka önlerinde yoğunluk manzaraları değişmedi.

Sabah 11.00 sıralarında Westalife AVM önü, Bülent Ecevit caddesi ve Gazipaşa caddesinde çok az sayıda insanın dışarıda olduğu ve araç / yaya yoğunluğunun önceki güne göre gözle görülür şekilde düştüğü belirtildi.

Ancak günün ilerleyen saatlerinde bir hareketlilik göze çarptı. Özellikle bankaların önünde kuyruklar oluştu. Sokağa çıkma yasağı bulunan yaşlı vatandaşların çağrılara dikkat etmeye başladığı görüldü.

Sağlığın her şeyin önünde olduğunu belirten bir vatandaş, “Her şeyin başı sağlık. Sağlık olmazsa hiçbir şeyin önemi yoktur. Ancak bir müddet sonra borçlar, maddi imkansızlıklar ve çaresizlikler insanları bazı şeylere mecbur bırakıyor. Tamam yaşlılar hiç dışarı çıkmasın. Gençler de evde otursun ama borçlar ve gıda ihtiyacı buna mecbur bırakıyor. Yine de mesafeyi koruyarak, temizliğe dikkat ederek zorunlu halle dışında sokağa çıkılmamalı. İnsanlar mecburen bankalara gitmek zorunda kalıyor. Yetkililerin çağrılarına kulak vereceğiz. İşimizi görüp evimize kapanacağız.” ifadesini kulandı.

Başka bir vatandaş ise Halkın Sesi’nin sorusuna şu cevabı verdi: “Çağrılar sonuç vermeye başladı.  Biraz da maddi zorunluluk olmasa insanlar daha az sokağa çıkar. Mesela Almanya’da bir evden sadece 1 kişi ihtiyaçlar için dışarıya çıkıyormuş. Onun dışında kimse çıkmıyormuş. Türkiye’de de böyle olması lazım. Borçlara, ödemelere erteleme yapılarak insanların evde kalması için biraz daha bilinçlendirilmesi gerekiyor.”  

Haber: Abdullah Karabacak