Ramazan Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak ve köylerinde de kutlanıyor…

Eski bayram ortamlarını ararken, özellikle bazı köylerde bayramlaşma geleneğinin yaşatılması takdir ediliyor. Geleneksel ve kendine özgü bayramlaşmayı yaşatan köylerin başında da Terziler Köyü geliyor…

Çaycuma Nebioğlu’na bağlı Terziler köyünde örnek bayramlaşma, gurbetteki gençlere ve çevrede örnek oluyor.

Terziler’de, bayram namazından çıktıktan sonra köyün meydanında toplanan köy sakinleri, köyün en yaşlısından en küçüğüne doğru halka yaparak sırayla bayramlaşır. Yıllardan beri geleneksel olarak il dışından gelenlerin de iştirak etmesiyle bayramlaşmadan sonra dua edilip Cami Yemekhanesi’nde çorba ikramı yapılır.

HALKIN SESİ'NE KONUŞTU...

TTK Emeklisi Hamit Verim(57), Halkın Sesi’nden Abdullah Karabacak’a yaptığı açıklamada, “Herkes doğum tarihine göre sıraya geçerek bayramlaşır. Şu anda köyün en yaşlısı 87 yaşındaki Şevket Dirlik ve Cafer Dirlik’ten başlayarak 4 - 5 yaşındaki çocuklara kadar herkes, yaş sıralamasına göre bayramlaşmadaki yerini alır. Gençlerin halkası ortada kalır. Bu bizim yıllardır en önemli geleneğimizdir. Bunu devam ettiriyoruz. Yeni nesillere bu geleneği aktarıyoruz.

Ayrıca gurbetteki gençlerimiz bayramlarda özellikle bu tür sosyal ve geleneksel özelliğinden dolayı bayrama katılmaya özen gösteriyorlar. Bu da köylüler olarak bizi mutlu ediyor. Birlik ve beraberliğin sağlanması adına bunu önemsiyoruz. Zaten köyümüz bu tür özellikleriyle çevrede örnek teşkil ediyor. Allah ömür verdikçe bu geleneği yaşatacağız” ifadesini kullandı.