Beş çaylarının, altın günlerinin, komşu ziyaretlerinin en şık sunumunu frambuazlı cheesecake ile yapabilirsiniz. Daha ilk lokmada ağzı tatlandıran frambuazlı cheesecake, Nefis Yemek Tarifleri garantili tarifi ile sizlerle buluşuyor.

 

Bugün sizlerle lezzeti ile damakları şenlendiren frambuazlı cheesecake tarifi paylaşacağız. Kolaylıkla temin edilebilen malzemeler ile hazırlanan frambuazlı cheesecake yapımı, sanılanın aksine oldukça kolaydır. Eğer daha önce deneyip de istediğiniz sonucu elde edemediyseniz ya da ilk kez yapacaksanız, “frambuazlı cheesecake nasıl yapılır” diye düşünüyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Çünkü 86 binden fazla kişinin beğenip defterine kaydettiği bu tarif, binlerce kişi tarafından denendi ve onaylandı.

 

Kendinizi şımartmak istediğiniz her an kolaylıkla bu tarifi hazırlayabilir ve anın tadını çıkarabilirsiniz. İster çayın isterseniz de kahvenin yanına hazırlayabilir, sevdiklerinize günün her saatinde ikram edebilirsiniz. 

 

Şimdi dilerseniz tam kıvamı, iç baymayan tadı, yumuşak keki ve lezzetli frambuazlı cheesecake sosu ile hem damaklara hem de göze hitap eden bu tarifin detaylarına geçelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!

 


 

Mükemmel Sonuç İçin Frambuazlı Cheesecake Malzemeleri

 

Tatlı krizlerinin en iyi çözümlerinden biri olan frambuazlı cheesecake, çay ve kahve saatlerinin en özel lezzetlerinden biri. İşte tam ölçülü listesi ve birebir tutma garantisiyle tam kıvamında bir frambuazlı cheesecake için gerekli olan malzemeler:

 

Malzemelerin tam listesi ve ölçüleri için tarife tıklayabilirsiniz:

 

Tarif için: Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

 

     Labne peyniri

     Krema

     Toz şeker

     Un

     Yumurta

     Vanilya

 

Alt taban için:

     Burçak bisküvi

     Eritilmiş tereyağı

     İnce çekilmiş fındık

     Süt

 

 

Üzerinin sosu için:

     Frambuaz

     Şeker

     Mısır nişastası

     Su

     Vanilya

 


 

Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

 

Tam kıvamında, lezzetli mi lezzetli, her tadanın beğendiği frambuazlı cheesecake’in hem alt tabanı hem de sosu kusursuz olmalı. Peki nasıl? İşte adım adım, hem videolu hem de fotoğraflı anlatımla frambuazlı cheesecake tarifi…

 

Frambuazlı cheesecake alt tabanını hazırlamak için:

 

     Bisküvileri ve fındığı adeta un haline gelene kadar rondodan geçirin.

     Tereyağını eritin.

     Üzerine sütü yavaş yavaş ilave ederek cheesecake’in alt tabanını hazırlayın.

 


 

 Frambuazlı cheesecake sosunu hazırlamak için:

 

     Frambuazın üzerine şeker ve su ilave edin ve hazırladığınız bu karışımı buzdolabında yaklaşık bir saat bekletin.

     Bekleme süresini tamamladıktan sonra hazırladığınız karışımı ocağa alın.

     Bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritin, karşıma ilave edin ve kaynatmaya başlayın.

     Kaynadıktan sonra hemen ocağın altını kapatmayın, kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynamasına izin verin.

     Ardından sosa vanilyayı ilave edip, üzerinin kabuk bağlamaması için ılıyana kadar karıştırın. Sonrasında ise soğumaya bırakın.

 


 

 Adım adım frambuazlı cheesecake tarifi:

 

     Kelepçeli kek kalıbını iyice yağlayın.

     Hazırladığınız alt taban harcını, kelepçeli kek kalıbına düzgün ve eşit şekilde yerleştirip buzdolabına koyun.

     Ayrı bir kapta, labne peynirini yaklaşık 3 dakika boyunca çırpın.

     Başka bir kapta ise, kremayı hafif katılaşana kadar çırpın.

     Ardından labne peyniri ile kremayı aynı kapta buluşturun, üzerine şeker ilave edip çırpmaya devam edin.

     Karışıma yumurtaları teker teker ilave edin ve 5 dakika daha çırpmaya devam edin.

     Son olarak vanilyayı ekleyin.

     Kalıbın kenarlarını folyo ile sarın. Bu sayede fırında uzun süre kalsa da, kenarları yanmaz.

     Daha önceden buzdolabına koyduğunuz harcı çıkarıp hazırladığınız karışımın üzerine dökün.

     Hava kabarcıklarının dışarı çıkması için kek kalıbına hafifçe vurun.

     Artık cheesecake’i fırına verme vakti!

     Cheesecake piştikten sonra ılımaya bırakın.

     Soğuyan cheesecake’in üzerine daha önceden hazırlayıp buzdolabına kaldırdığınız sosu dökün.

     Cheesecake’i bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

     Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

 


 

Frambuazlı Cheesecake Yapmanın Püf Noktaları

 

     Fırını 200 dereceye ayarlayıp birkaç dakika ısıttıktan sonra cheesecake’i fırına koyun.

     200 derecede 10 dakika pişmesini sağlayın.

     Ardından fırının ısısını 160 dereceye ayarlayıp cheesecake’i 10 dakika daha pişirin. 

     Toplamda 20 dakika olan pişirme süresinden sonra fırını kapatın ancak kapağını bir saatten önce kesinlikle açmayın.

     Cheesecake’in çatlamasını önlemek için fırının içine mutlaka ısıya dayanıklı su dolu bir kap koymalısınız.

     Bir saatin sonunda fırının kapağını açtığınızda cheesecake’i hafif sallayın. Eğer cheesecake hiç oynamıyorsa, fırının kapağını kapatıp bir süre daha ılımasını bekleyin.

 

 

 Frambuazlı Cheesecake Kaç Kalori?

 

Canınız tatlı istediğinde ya da sevdiklerinizle bir araya geldiğinizde frambuazlı cheesecake hazırlayıp yeme fikri kulağa çok hoş gelebilir. Ancak söz konusu tatlıysa, kalori hesabı da yapmak gerekebilir. Zira, frambuazlı cheesecake’in iştah kabartan görüntüsü ve yedikçe yedirten lezzetine karşı koymak kolay değil!

 

Peki frambuazlı cheesecake kaç kaloridir? Diyette olanlar, formuna dikkat edenler, kilosunu korumaya çalışanlar ve spor yapanlar bu lezzetti tadabilir mi?

 

Doğrusunu söylemek gerekirse; frambuazlı cheesecake içeriği nedeniyle yüksek kalorili bir yiyecektir. Ayrıca sağlıklı bir atıştırmalık sayılmaz. Bu nedenle ölçülü tüketmekte fayda var. Sık sık değil ama arada bir tüketilebilir. Sporcular, diyet yapanlar ve kilosunu korumaya çalışanlar için uygun bir yiyecek değildir. Bu gruptaki bireyler tarafından tüketilmesi durumunda aynı gün hafif tempolu fiziksel aktivite yapılmasını tavsiye edilir. İdeal kilo aralığında olan sağlıklı bireyler de frambuazlı cheesecake tükettikten sonra dengeyi koruyabilmek amacıyla diğer öğünlerinde daha sağlıklı besinlere yönelmelidir.

 

Şimdi gelelim frambuazlı cheesecake kalori değerlerine:

 

     1 porsiyon frambuazlı cheesecake yaklaşık olarak 441 kcal kaloridir.

     100 gram frambuazlı cheesecake yaklaşık 200 kcal kaloridir.