Hayvansever vatandaşlar, soğuktan bayılan köpeği belediyeye teslim etmedi:

Vatandaşın belediyeye güveni yok!

Zonguldaklı hayvanseverler, soğuktan bayılan kayıp köpeği, belediye ekiplerine teslim etmeyince tartışma yaşandı.

Gazipaşa Caddesi Evkur Mağazası önünde, açlıktan ve soğuktan yere yığılan köpeği teslim almaya gelen Belediye Zabıtaları, beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Belediyeye güvenmediklerini ve burada hayvanlara zarar verildiğini ileri süren hayvansever vatandaşlar, zabıtalara Belediye barınağında kaybolan 21 köpeğin akıbetini sordu. Zabıtalarla tartışan bir hayvansever, “Siz önce 21 hayvanın hesabını verin ondan sonra hayvanı götürün. Biz size güvenmiyoruz.” diye çıkıştı.

Bunun üzerine hayvanı teslim almadan giden zabıta ekiplerinin, söz konusu vatandaşı Belediye Başkanı Selim Alan’a şikayet ettiği öğrenildi.

Bu arada 2 gündür kayıp olan hayvanın sahibi olay yerine gelerek Evkur çalışanıyla birlikte baygın vaziyetteki köpeği veteriner kliniğine götürdü.

21 HAYVANIN AKIBETİ NE OLDU?

Bazı insanların olayın detayını bilmeden hayvanseverleri suçlaması ise tepkilere neden oldu. Bazı yorumcuların “Hayvanseverler sokak hayvanlarını o kadar düşünüyorlarsa alıp kendileri baksın” şeklinde yorumlarda bulunması, gerçeklerden ne kadar uzak olduklarını gösterdi. Çünkü bu hayvanın sahibi olduğu ve iki gündür arandığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili gazetemize ulaşan duyarlı vatandaşlar, “Bu hayvancağız sahipli ve oldukça bakımlı bir hayvan. Hayvan nasıl olduysa kayboluyor ve 2 gündür sokaklarda bitkin düşüyor. Bir de soğuğa alışkın olmadığı için tir tir titremekten mağaza önünde bayılıyor. Orada hayvanın sahipli olduğu ortaya çıktı ve ona teslim edildi. Sağ olsun Evkur mağazasında çalışan bir arkadaş da yardımcı oldu. Onların desteğine teşekkür ediyoruz. Bizler belediyeye vermek istemedik. Çünkü barınaktaki hayvanların akıbetini biliyoruz. Onlara güvenmiyoruz.” ifadesini kullandı.

VİCDANSIZ YORUMCULARA SERT TEPKİ…

Olayla ilgili çıkan haberler üzerine kendileri hakkında yalan yanlış yorumlar yapılmasına da değinen hayvansever vatandaşlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Olaydan sonra bazı saygısız tipler, bilip bilmeden bizleri suçlamışlar. Biz her zaman hayvanlara sahip çıkıyoruz. Onların boş kafalarından çıkan fikirlerine ihtiyacımız yok. Değerli halkımız, bu fikir ve vicdan fukaralarına prim vermeyecektir. Kamuoyuna saygılarımızla bildiriyoruz”

Haber-foto: Şebnem Saka