Zonguldak’ta aracın altında kalarak telef olan anne kedinin yavrusuna, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görev yapan tesis sorumlusu Ayhan Hotan sahip çıktı. “Mırmır” ismini verdiği yavru kediye teselli için sahip çıkan Hotan’ın davranışı takdir kazandı…

Zonguldak’ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde tesis sorumlusu olarak görev yapan 52 yaşındaki Ayhan Hotan,  tesisin önünde aracın çarpmasıyla telef olan anne kedinin yavrusuna sahip çıktı.

Hotan, mır mır ismini verdiği yavru kedinin bakımını üstlenen Hotan, evladı gibi gördüğü yavru kediyi, salam, sucuk ve sosisle besliyor. Yavru kedi Mırmır ise evi gibi gördüğü tesise başka hayvanların girmesine izin vermiyor. Mırmır başka hayvanların tesise girdiğini görünce pençe atarak tesisten kovuyor.

MIRMIR’I KENDİ EVLADIM GİBİ GÖRÜYORUM

Hotan, şunları söylüyor:

“Kısa süre önce yavru kedinin annesi trafik kazasında öldü. Ben de yavrunun kedinin dışarıdaki köpeklerin saldırmaması için sahip çıktım. Ben Mırmırı kendi evladım gibi görüyorum. Ona cebimden para harcayarak salam, sosis ve sucuk olara besliyorum. O da beni babası gibi görüyor. Tesisimizden ayrılmıyor. Buranın bekçisi gibi oldu. Başka kedi ya da köpek girince pençe atarak kovuyor. Ömrüm yettiğince Mırmır’a bakacağım” dedi.

Emre Can BAYRAM