Kaban nihayet gitti

Yeni Vali Çınar

Bakanlar Kurulu’nca hazırlanan Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnameyle Zonguldak Valisi Ali Kaban Malatya Valisi olurken, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Valisi oldu. Son dönemde CHP’li belediyelere aldığı tavır nedeniyle eleştirilen  Kaban, özellikle son bir yılda Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i pasivize ederek aynı zamanda AKP Meclis üyesi olan TSO Başkanı Metin Demir’le ortak projeler yapmayı tercih etti. Karakuma Cami projesindeki ısrarıyla kamuoyunu karşısına alan Kaban’ın bayram sonrası Malatya Valiliği’ne başlaması bekleniyor.   

AHMET ÇINAR KİMDİR?

Zonguldak Valiliğine atanan Ahmet Çınar, 1966 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğdu. 1983 yılında Kahramanmaraş Endüstri Meslek Lisesi ve 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.Memuriyet hayatına Gümrük Muayene Memuru olarak başladı. 1990 yılında 79. dönem Kaymakam Adayı olarak göreve atandı. Sırasıyla İbradı-Antalya, Dargeçit-Mardin, Sultandağı-Afyon, Silvan-Diyarbakır, Seyhan-Adana Kaymakamlıkları; Siirt Vali Yardımcılığı; İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği; 2004-2007 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kontrol Daire Başkanlığı, 2007-2009 yılları arasında Başbakan Yardımcısı Özel Kalem Müdürlüğü, 2010-2012 yılları arasında TİKA Ukrayna Program Koordinatörlüğü, 2013-2015 tarihleri arasında Çanakkale Valisi, 2015-2017 tarihleri arasında da Bitlis Valisi görevi yaptı.

3 KİTAP YAZDI

Anılarını yazdığı “Herşeyi Yazamadım”, 1990’lı yıllarda görev yaptığı Mardin Dargeçit ilçe kaymakamlığı döneminde yaşanan terör olayları, devlet yönetimi ve halkın yaşadıklarını anlatan "Kordüğüm"  adlı iki kitabı ve “Surhay” adlı bir romanı yayınlanmış olup tiyatro eserleri de bulunmaktadır. Zonguldak Valiliği’ne atanan Vali Ahmet ÇINAR evli ve 2 çocuk babası.