Yeşilay haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak Valiliği Bağımlılık Koordinasyon Kurulu kararları doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Okullarda eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan Yeşilay ile ilgili resim görselleri düzenlenen törenle açıldı.

Kent Merkezi Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan Güzel Sanatlar Galerisinde düzenlenen serginini açılışına İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner, İl Kültür Turizm Müdür vekili Hayrettin Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Üçler Sarıkaya, Şube Müdürü Hamza Eryiğit, Halk Sağlığı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer İnan Güven, Halk Sağlığı Kanser Birim Sorumlusu Esin İlhan’ın yanı sıra öğrenciler vatandaşlar katıldılar.

Açılıştan sonra bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner,  açıklamasında özetle şunları söyledi: “ Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla yapılan bu etkinliği çok anlamlı buldum. İlimiz genelinde çeşitli okullarda eğitim gören öğrencilerimiz tarafından yapılan bu görsel çalışmalarından dolayı öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”  dedi.