Başkan Çiloğlu, ilçe dolmuşlarının şehir içi yasağına tepki gösterdi:

YOLCULAR MAĞDUR EDİLMESİN!   

Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, ilçelerden Zonguldak’a yolcu taşıyan dolmuşların şehir içine girişlerinin yasaklanmasına tepki gösterdi. Çiloğlu, özellikle hastaneye gelen hastalar ile eğitim gören öğrencilerin kış aylarında büyük mağduriyet yaşayacağını belirterek bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Çiloğlu, yaptığı açıklamada şu görüşleri savundu:

“Zonguldak ilçelerimizden gelen dolmuşların şehir içerisine girişlerinin yasaklanıp şehir girişinde yolcularını indirmek zorunda bırakılmalarını basından öğrenmiş bulunmaktayız.

      
Özellikle Çaycuma, Devrek ve Gökçebey den gelen vatandaşlarımız bundan dolayı  mağduriyet yaşamışlardır. Şöyle ki; BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesine, Atatürk Devlet Hastanesi ve ek binasına, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine kısaca şehrimizdeki tüm hastanelere gelen hastalarımız ve yaşlılarımız hastanelere ulaşmakta zorluklar yasamışlardır. Ayrıca tüm ilçelerimizden çok sayıda öğrencilerimizde merkezdeki çeşitli okullara eğitim için gelmektedir. Bu öğrencilerimizde bu mağduriyetten nasiplerini almışlardır. Özellikle kış aylarında gerek hastalarımızın gerekse öğrencilerimizin mağduriyetleri daha da artacaktır.

       
Konu ile ilgili vatandaşlar ve dolmuş sahipleri ile yapmış olduğumuz görüşmelerde bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekmektedir.

Zonguldak ta halkın sorunlarına duyarlılık gösteren siyasetçilerimiz, bürokratlarımız ve Sevgili Belediye Başkanımız Sayın Ömer Selim Alan'ın bu konuya duyarlılık göstererek en kısa zamanda mağdur vatandaşlarımızın sesine kulak vererek sorunu çözeceklerine inancımız tamdır.

       Bizlerde dernek olarak halkımızın yanında olarak konunun yakından takipçisi olacağız.”

      (Abdullah Karabacak)