Zonguldaklı İsa - Merve Demir çiftinin 14 aylık bebeği Zekiye Nur’un dramı yürek burkuyor. 2 ay önce kanser teşhisi konulan Zekiye Nur Bebek, Ankara Hacettepe Hastanesi’nde tedavi ediliyor.

Çocuğunun tedavisi için 12 yıldır mermer ustası olarak çalıştığı Bilecik ilinden Ankara’ya taşınan ve işsizlik maaşıyla geçinen Zonguldaklı Demir ailesi, tedavi sürecinden dolayı maddi sıkıntılar yaşıyor.

ÇARESİZ BABA’NIN SESİ OLDU

Bu arada Zonguldak’tan bir vatandaş, ailenin çaresizliğini şöyle duyurdu:

“Bir az önce bu sevimli çocuğun babası ile görüştüm. Aslen Zonguldak/Devrek'li... ( İsa Demir ) :0541 942 56 85

Baba çaresiz ve #KAN bağışı bekliyor... Her altı saatte bir ünite kan ihtiyacı olduğundan bahsediyor... Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde KANSER tedavisi görüyor. Henüz On üç aylık bu dünyalar güzeli çocuğa #KAN_BAGIŞINDA bulunalım... Daha fazla kişiye ulaşabilmek adına lütfen bu gönderiyi #PAYLAŞALIM...”

HALKIN SESİ, AİLEYE ULAŞTI

Halkın Sesi, çaresiz baba İsa Demir’e ulaştı. 14 aylık kızının kanser tedavisi görmesinin çok zor olduğunu belirten İsa Demir, Zonguldaklı hemşerilerinden kan bağışı ve maddi destek talebinde bulundu.  

ÖNCE LÖSEMİ, SONRA NÖROBLASTOM TEŞHİSİ KONULMUŞ!

Zekiye Nur bebek, çok küçük yaşta hastaneyle tanıştı. Önce kan testine bakarak lösemi teşhisi konulan Zekiye bebeğin, Hacettepe’deki tedavi sürecinde ise nöroblastom kanseri olduğu ortaya çıkmış.  

Çaresiz baba İsa Demir, “Ben aslen Zonguldak Devrekliyim. 12 yıldır Bilecik’te çalışıyordum. Kızımın karnında şişlik ve yürümesinde aksaklık olunca Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürdük. İlk önce bir teşhis koyamadılar. Yine rahatsızlanınca ikinci kez götürdük. Kan testine göre lösemi teşhisi konuldu. İlik nakli yapma imkânlarının olmadığını ve Ankara’ya götürmemiz gerektiğini söylediler. Ankara Hacettepe Hastanesi’ne getirdiğimizde kızımızın kan kanseri olmadığını öğrendik.

Burada kızımızın böbrek üstü yağ bezinde tümör tespit edildi. Bu tümör karaciğeri kaplamış. Nöroblastom denilen hastalık. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’ne numune gönderdik. Sonuçlar iyi geldi. Kızımız inşallah iyileşecek. Ama dişi tümör olduğu için yine nüksetmemesi için düzenli kontrol gerekiyor. Sürekli kan ihtiyacı oluyor.

Şu an 3 aylık kan ihtiyacı karşılandı. Sağ olsun duyarlı insanlar sayesinde kan gelmeye başladı.

Ancak maddi yönden desteğe ihtiyacımız var. Tedavimiz 1 yılı bulacak. Bir senenin sonrasında aylık, 6 aylık kontroller olacak. Hastalığımızın ayrıca üreme durumu olabilen bir rahatsızlık. Duyarlı insanlardan yavrumuza kan desteği ve maddi yardım istiyoruz. İlgilenen herkese teşekkür ederiz. İnşallah kızım bu süreci atlatacak. Ben onun iyileşmesi için işimi, yaşadığım şehri terk ettim. Yeter ki o iyileşsin”

Nöroblastom nedir?

Nöroblastom, beyinden tüm vücuda mesaj taşıyan sinir sistemi kaynaklı bir kanser türüdür. Genellikle, böbreküstü bezlerindeki sinir hücrelerinde başlar. Böbreküstü bezleri kalp atışlarını, tansiyonu, kan şekerini düzenleyen önemli hormonları salgılar. Bazı vakalarda ise boyun, göğüs, karın ve pelvisteki sinir hücrelerinde başlar. Nöroblastom kimi zaman ise omurga ve omurilikteki sinir hücrelerinde görülür.

Nöroblastom çoğunlukla erken çocukluk döneminde, 5 yaş altı çocuklarda, ortaya çıkar. Bazen doğumdan önce oluşur ama genellikle, büyümeye başlayıp, belirti verdikten sonra farkedilir. Çok ender olarak, doğum öncesi ultrasonda tespit edilir.

Nöroblastom teşhis edildiğinde, kanser çoğunlukla metastaz yapmış, yani başka organlara yayılmıştır. En çok, lenf nodlarına, kemiklere, kemik iliğine, karaciğere ve deriye sıçrar.

(Abdullah Karabacak)