Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto


Temel KIRAL
Temel KIRAL

Paylas

Zil çaldı, haydi tatile
17 Haziran 2011, 21:17
Sevgili öğrencilerimin ve saygıdeğer meslektaşlarımın sevinç ve hüzünlerine ortak olmak ve paylaşmak üzere bugün öğretmenlik yapmak istiyorum.

Milyonlarca öğrenci, eğitim aldığı bu yılı da acısıyla, tatlısıyla geride bıraktı. Dün karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

Öğrenciler, öğretmenlerinden, arkadaşlarından, okullarından ayrılmanın hüznünü, aynı zamanda da yorucu eğitim maratonunun tamamlayarak tatili hak etmenin keyfini yaşayacaklar.

Sevgili öğrenciler;

Karnenizde notlarınız iyi ve bir üst sınıfa geçmeyi başardıysanız, tatil yapmayı sonuna kadar hak ettiniz. Ruhunuzu dinlendirirken doyasıya eğlenin. Ya karnesindeki notları başarısız olup da bir üst sınıfa geçemeyenler, ne yazık ki, siz yıl içinde eksik bıraktıklarınızı tamamlamak üzere tatili yarıda kesmek zorunda kalacaksınız.

Sayın veliler;

Çocuklarınızın başarısında olduğu kadar, başarısızlığında da payınız var. Eğer bir başarısızlık varsa, sadece çocuğu suçlamak asla doğru bir davranış olmaz. Üzgün olmanız bir yere kadar anlaşılabilir. Fakat kızgınlık göstererek, şiddet uygulamak, çocuğun suçluluk duygusuna kapılmasına neden olarak umudunu kırar ve yaşama küstürür. Unutmayınız ki, “Her kötü karnenin birçok iyi nedeni vardır.” Başarısızlığın nedenleri mutlaka araştırılmalı. En kısa zamanda sorunun çözümü için çocuk, aile ve öğretmenle birlikte karar vererek başarmanın yöntemleri bulunmalı.

Saygıdeğer öğretmenler;

Çok iyi biliyorum ki, bütün maddi ve manevi zorluklara ve baskılara rağmen sevgili öğrencilerimizi eğitim biliminin ilke ve yöntemleriyle Atatürk’ün hedeflediği çağdaş uygarlığa ulaşmak üzere yetiştirmeye çabaladınız. Cehaleti yenmek üzere gösterdiğiniz fedakarlık halkımız tarafından takdirle karşılanıyor. Hala öğretmenliğin kutsal bir meslek olarak görülmesi bunun açık kanıtıdır. Yeni nesil sizlerin eseri olmaya devam ediyor. Eserinizle övünmek için dünden daha çok çalışmanız gerekiyor.

Çünkü,

Öğretmenleri iyi çalışmayan toplumların, polisleri çok çalışmak zorunda kalıyor.

İyi tatiller.

****

ÖĞRETMENEVİ’NDEN HABER YOK

Tatile girdik. Artık hem kendi öğretmenlerimiz, hem de dışarıdan şehrimize gelenler Öğretmenevi'ni ziyaret edecek. Geçtiğimiz günlerde yazdığımız öğretmenevinde, hala olumlu bir gelişme yok. Yazıma beni destekleyen ve de kınayan yorumlar yapılmış. Küfür ve hakaret içerenler dışındakilere saygımız sonsuz.

Veli ve öğretmenlerden zaman zaman Öğretmenevi’nde yapılan yılsonu eğlenceleri ve okuma bayramı gibi etkinliklerde mikrofonların bozuk gerekçesiyle kullandırılmadığı ve mevcut teknisyenin yardımcı olmak yerine zorluk çıkardığı şikâyetleri geldi. Eğer bu doğruysa, Öğretmenevi yönetimi bunları kimler için saklıyor? Başkalarına kiraya mı veriyor? Yok, ücretsiz verdilerse, kimlere verdiler? Bir açıklama yapılırsa, veliler de, öğretmenler de rahat eder.


Bu yazi 2978 defa okunmustur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR


KÖŞE YAZARLARIMIZ


Sermet AKSU

Sermet AKSU

Çetin ALPDÜNDAR

Çetin ALPDÜNDAR

Ahmet ÖZTÜRK

Ahmet ÖZTÜRK

Davut FİDANBOY

Davut FİDANBOY

İmdat EVREM

İmdat EVREM

Kadir TUNCER

Kadir TUNCER

Recep ADIGÜZEL

Recep ADIGÜZEL

Yetkin YILMAZ

Yetkin YILMAZ

Hülya KIRAL

Hülya KIRAL

Sinan GEBEDEK

Sinan GEBEDEK

Mustafa ÖZDEMİR

Mustafa ÖZDEMİR

Geçmişi Arayan Kent

Geçmişi Arayan Kent

Nuri GENÇ

Nuri GENÇ

KILÇIK

KILÇIK

Erol ŞEREF

Erol ŞEREF

Ece KİŞİSİ

Ece KİŞİSİ

Ekrem Murat ZAMAN

Ekrem Murat ZAMAN

Cevdet AKGÜN

Cevdet AKGÜN

Mete Arif TOKMAK

Mete Arif TOKMAK

Aydın ARSLANYILMAZ

Aydın ARSLANYILMAZ

Temel KIRAL

Temel KIRAL

EN COK OKUNANLAR

FOTO GALERİ

              

Emekçiler alana sığmadı
Emekçiler alana sığmadı
Haberal Cenaze
Haberal Cenaze
Okur Toplantısı 2012
Okur Toplantısı 2012
Soğuksu Pazaryeri'nde uzay çatı çöktü
Soğuksu Pazaryeri'nde uzay çatı çöktü

VİDEO GALERİ

              

Okur Toplantısı Sinevizyon Gösterisi 5 öğrenci gözaltında
Meclisi Geren Kavga İşte kayıp görüntüler!