7 Haziran genel seçimlerinde çıkan sonuç neticesinde tek başına hiçbir parti iktidar olma çoğunluğunu yakalayamadı.

Seçim sonrasında ortaya atılan değişik senaryolar oldu.

AKP yüzde 41 oyla birinci parti olduğunda ‘acaba hangi parti ile koalisyon kuracak’ beklentisi yaşandı. Ancak yüzde 41 ile AKP birinci parti olmasına rağmen karşısında yüzde 54 oyla iktidar olabilecek bir muhalefet bulunması ayrı bir analiz gerektiriyor.

MHP kilit parti olurken Ne AKP nede HDP ’li bir koalisyon içinde olmak istemiyoruz sözlerini devlet Bahçeli dile getirince geriye iki seçenek kalıyor. AKP-CHP yâda AKP-HDP koalisyon hükümetleri kurulabilir. AKP sahibi Recep Erdoğan ise büyük bir gayret ile hükümet kurulmasın ‘Erken seçim olsun’   seslendirmesi yapıyor.

Tayyip Erdoğan neden böyle düşünüyor? Neden olacak erken seçim kararı çıkar çıkmaz milletin önüne çıkıp :’bunlar iktidar olmayı beceremediler’ diyecek halkı AKP’nin TEK BAŞINA iktidarına yönlendirecek.

Ancak; bu arada AKP genel başkanı ve başbakan Ahmet DAVUTOĞLU ile yola devam edilmeyecek. Şu an için kafasında Numan KURTULMUŞ bulunuyor.

NUMAN KURTULMUŞ parti içinde sevilen MİLLİ GÖRÜŞ çizgisinden gelen isimdir. Ancak; NumanKURTULMUŞ’a yapılan son operasyon Rıza ZARRAF ’a ödül verdirilmesi ayrı bir komplo olmuştur.

Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu’na yaptıklarının binde birini Kurtulmuş’a yaparsa ipler kopar.

Seçime üç dönem kuralı gereği giremeyen 70 milletvekili Abdullah GÜL ile yola devam edelim sesi veriyorlar. Ancak; Tayyip ERDOĞAN oralı olmuyor. Önlerinde artık aday olamama engeli kalkan milletvekilleri açıkça ABDULLAH GÜL genel başkan olsun. Talebinde resmen bulundular. AK PARTİ de artık yolun sonuna gelindi. Tayyip Erdoğan mutlak hâkimiyetini kaybetti.

TBMM yemin töreni dün gerçekleşti. Artık TBMM Başkanı seçimi için geri sayım başladı. TBMM başkanı kim olur? Meclis başkanlığı KOALİSYON pazarlığı neticesinde mi gerçekleşir?

Meclis başkanı MHP Başbakan AKP olabilir. Hatta ve hatta iç işleri, adalet gibi bakanlıklar MHP’ye verilebilir. Ankara da koalisyon tabanda aynen böyle kurulmuş bulunuyor. MHP açısından her ne kadar BÖYLE KOALİSYON anlatılabilir olmasa da ana düşünce şöyledir: MHP içinde olan bir iktidar AKP’nin  yapacağı yanlışları   zorlaştırır.

Böyle bir KOALİSYON ne ülkemize nede MHP’ye zarar vermez. Örneğin Tayyip ERDOĞAN Bakanlar kuruluna zırt pırt talimat veremez. Çözüm denen ihanet süreci rafa kalkar. MHP böyle bir iktidardan bana göre daha karlı çıkar.

MHP sadece CHP-MHP-HDP birlikteliğinin hesabını veremez. Vatandaşımız şöyle düşünür: Kardeşim iki sol, hatta ve hatta birisi bölücülerin siyasi uzantısı parti arasında tost olmayı kabul etmiş bir partiye ne kadar güvenilir?

MHP Baraj altı kalmak isterse HDP ’li bir koalisyon içine girer.

MHP ile AKP arasında kurulacak bir iktidar vatandaşa daha kolay anlatılır. Ancak bazı çevrelerin Recep Tayyip Erdoğan’dan hesap sorulmalı, ele geçen fırsat değerlendirilmeli anlayışı ile bir siyasi hareket maceraya sürüklenemez.

CHP sözcüleri MHP’yi rencide edecek sözler ile aslında AKP-CHP koalisyon hükümetini hedefliyorlar. Böyle olmasını sadece iki parti yetkileri değil ayrıca Çok uluslu şirketler ve Avrupa birliği istiyor.

TBMM Başkanı birkaç gün sonra seçilir tüm olasılıklar netleşir. İzleyelim görelim.