Geride bırakılan sezon acı tatlı anılarla noktalanırken öncelikle ihtiyacımız olan mevkileri iyileştirmemiz gerektiğini hep dile getirdik.

Yeni sezon öncesi uzun süredir görüşmediğim Zonguldak Kömür Spor Teknik Sorumlusu Cahit TERZİ ile kulüp binasındaki odasında bilgi alışverişinde bulunduk.

Önümüzdeki sezon yer alacağımız 1.Grupta çok sayıda yeni rakip yer alıyor. Konu tabiî ki eksiklerin giderilmesi ile ilgiliydi. Sezon öncesi gruplar kura ile belirlendi. Grupları kıyaslandığımızda en güçlü olarak 1.ve 2.Grup göze çarptı.

Özellikle II. ligden düşen ALTAY, DÜZYURTSPOR ve GÖLBAŞISPOR’un kendileri için ciddi rakip olacağını vurgulayan TERZİ; 36 Maçlık lig maratonu için KÖMÜRSPOR takımının güçlü bir kadro oluşturduğunu belirtti.

Tabiî ki geçirdiğimiz sezonu unutmamak gerekir. Geçmişten ders almayanlar geleceğe çok fazla umutla bakamazlar.

TERZİ’ye yapılan transferleri; sizce yeterlimi? Diye sorduğumda ise yeni alınan kaleci (Ferdi) için bu liglerin tecrübeli kalecilerinden olduğunu söylerken, Lacivert-Kırmızılı renklere ARSİNSPOR‘dan alınan sağ ön oyuncusu Selçuk’un geçen sezon rakip filelere 13 gol attığını belirtti ve takımın gücüne güç katmasını beklediğini dile getirdi.

Savunma için ADLİYESPOR’dan alınan Stoper Harun ile Turan, PAYASSPOR’dan gelen orta saha oyuncusu Uğur’dan ise beklentileri oldukça fazla.

Defansın sol tarafına alınan Ferhat için TERZİ’nin görüşü oldukça farklı ; “Lige çıktığımız sezon 28 maçta 8 gol yediğimiz yıl Ferhat bizim savunma oyuncumuz değil miydi? Zamansız eleştiriler takıma zarar verir.

TERZİ ile yaklaşık 2 saat süren sohbetimizde çıkarttığım önemli satırbaşları var.

Sahipsiz şehrin, sahipsiz takımını her olumsuzluğa rağmen kutlamak istiyorum.

Birinci Etap çalışmalarını arefe günü tamamlayacak olan Lacivert – Kırmızılı ekibimiz bayram sonrasında ise İkinci Etap çalışmaları için Nevşehir’e giderek muhtemelen 6 hazırlık maçı oynayacak .

Bende bu arada önemli bir konuya değinmek istiyorum.

Sezon öncesi kadroda yer alacak olan oyuncuların uyum süresi çok önemli .

Bu dönemi erken atlatabilirsek hedefe ulaşmamızda kolaylaşır.