Gıymatlı yeğenlerim. Bekleyom ki siziy garşıyıza güzel şeyle yazarak çıkam, hep bunuy içün bekleyom, ama maalesef olmaya. Gene üzülerek bi yazı galeme alcam.

 Kusura bakmay ama biz çok namkör bi milletyüz. Eliy gavuru uydurma tarihine uydurma binala yapaken, bizi biz yapan bütün geçmişimizi yıkmak üçün yarışıyoz. Zonguldavıy sınırları elli yıl önce nereyse şindi de ollada. Bi tana adam da demeya ki, ben şu Zonguldavı büyütem de dua alam. Allah aşkına iki arabanıy yana yana gidemedüğü eski Sigorta Hastanesiniy oraya yeni hastane yapmanıy anlamı ne?

 Ben osam ne yaparım biliyoyuz mu? Çaydamardan Kokaksuya gada giden yolu kamulaştuma yaparak genişletürüm. Sonra şindi Yeseniy (Köy Hizmetleriniz ek binasının) olduvu yere yaparım goca hastaneyi. Çevresi mis gibi orman. Beş Yüz metre gerisinde, elliye yakın hastalıvı doğal yollanan eyi eden Kükürlü Su.

  Çaycumasından, Devrekten gelenle hiç çarşıya girmeden köprübaşından doğru hemen gelivesin hastaneye. Ereğliden,,Gozludan gelenle içün de hiç çarşı içine girmeden dere içi denen yolnan kokaksuya bağlanabiliya.(Burası biraz teknik bi konu emme ,şu anda hala Gozlu İhsaniyeden Çaydamara çıkan ve yılla yılla önce yapılmış bir tünel olduğunu biliy yete)

 Amacım suyu bulandumak del, vallahi çok üzülüyon ben bu gidişata. Bu zabah internette gezünüken feysbukta “Zonguldak Nostalji” deyi bir sayfanıy güncellemelene bakıyodum. Zonguldakta yıkılan, yok edilen tarihe dikkat çekmişle. Kimseye zararı olmayan, yıkılma tehlikesi bulunmayan nenecama bina göz göre göre yok edildi. Mesela İskeleniy ordaki İşçi Binası, Fenerdeki Ekonoma Binası,Eski Hükümet Konavı ve Lauvar. Sayfanıy paylaştukları bu gada. Daha niceleri va. Sırada bekleyenle de va tabi. Hastaneye otopark yapmak üçün Gız Meslek lisesi , rant sağlamak üçün Belediye Sineması, Özel İdare yapmak üçün yıkılacak Gümrük Binası…

 Bence vakit gaybetmeden onları da hemen yıkalım. Yıkalım da yarın Restore edebilecemiz bir tana bile Şehir hafızamız galmasın. Ben köydeki 1930 yılında yaptığım evi bile yıkmayom, yarın bigün torunlam beki tamir edelle de oturula içinde deyi.

 Bu arada bu bahsettüm şaheserleriy resimlenini ve şehirlen ilgili birçok güzelliği görebilmek üçün feysbukta “Zolguldak Nostalji” sayfasına üye olabilisüyüz.

Ölmez sağ galusak bi sonraki yazımda size İran Prensesinin bile bildüğü, biçok Zonguldaklınıy bilmedüğü , bi mahalleye adını veren Kokaksudan bahsecem.

Teşekkür…

Benim Ardahandaki uşak okula müdür oldu ya, okulun eksikleri üçün yardım çağrısında bulunduydu. Başta yorum yazarak destek olan Artvinliler Derneği başkanı, on parmağında on marifet olan ve heryere yetişmeyi başaran Osman BEKAROĞLU’na, telefonnan arayıp yardımcı olan, Secaattin GONCA’nın eşi Sevgi GONCA hanıma ve Kilimli Belediye Meclis Üyesi Kamil ALTUN beye huzurlarıyızda teşekkür ederin.