Ülkemizin geleceğini derinden etkileyecek düzeyde önem taşıyan 24 Haziran seçimleri için çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. AKP+MHP’nin “Cumhur İttifakı”oluşturmasından sonra CHP+İYİ Parti+Saadet Partisi tarafından hayata geçirilen “Millet İttifakı”, tüm kadrolarıyla seçime asılmağa başladı. Özellikle CHP’nin ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu sürecin başından beri izlediği akılcı, ülke çıkarlarına uygun politikaları toplumun büyük kesiminde takdirle karşılandı.
Ayrıca, genel başkan olarak kendisi dururken Cumhurbaşkanlığı seçimi için Muharrem İnce’nin önünü açması ise bu güne kadar görülmemiş bir olay olarak kaydedildi.
*****
GÜRÜL GÜRÜL AKAN IRMAK
Bayram öncesi ve sonrası olmak üzere seçimlere iki haftalık bir zaman kaldı. CHP adayı   Muharrem İnce, eleştiri ateşleriyle, iktidar surlarında büyük gedikler açıyor. İnce’nin beklenenin üstündeki performansı, iktidar çevrelerini de önemli ölçüde rahatsız ediyor. Çünkü bütün hesapları iktidar kanadının bu seçimlerde istediği çoğunluğu yakalıyarak, “Tek Adam Rejimi”nin bütün kurumlarıyla yerleştirilmesi üzerine kuruluydu.
Muhalefetin üç adayı Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, miting meydanlarında, kapalı salon toplantılarında “adalet” vurgusuyla “parlamenter demokratik sistem”in yeniden kurulacağını açıkladılar. “Laik demokratik sosyal bir hukuk devleti” olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, ortadan kaldırılan, yok edilmeğe çalışılan bütün kurumlarının yeniden hayat bulacağını, ekonomik yapının yeniden düzenleneceğini dile getirmekteler.
Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, gecesini gündüzüne katarak, insan üstü bir tempoyla büyük bir performans göstererek iktidarı ve adaylarını iyice şaşırttı ve sıradan bir aday olmadığını kanıtladı. Birikimli, donanımlı, deneyimli Muharrem İnce, kısa süre içinde gürül gürül akan bir ırmak gibi yurt düzeyinde ses vermeğe başladı.
En kötü ihtimalle ikinci turda İyi Parti, Saadet Partisi ve diğer siyasal parti ve grupların oyları ile cumhurbaşkanlığı makamını teslim alacaktır.
*****
DEVREK’TEN BAKINCA
CHP Devrek ilçe örgütü Yaşar Bükrü başkanlığında, ilçe yönetim kurulu üyeleri, İl genel Meclisi üyesi Mustafa Uzundal, Belediye Meclisi üyesi İsmail Külah ve Faik Mekik, Kadın Kolları Başkanı Emine Kara ve Gençlik kolları Başkanı Onat Çiftçiler başta olmak üzere bütün gücüyle seçimlere asılıyor.
Bilindiği gibi Devrek örgütünün Kadınlar Kolu geçen seçimlerde de örnek çalışmalar sergilemişti. Bu kez de aynı sorumluluk ve görev anlayışıyla köy- kent demeden partili üyelerle birlikte çalışmalarını sürdürüyorlar. Programa alınan gidilecek yerler bir-iki gün öncesinden mesajlarla partili üyelere iletiliyor.
Bunun yanında milletvekili adayları da geldiklerinde önce parti binasında açıklamalar yapıyorlar, sonra da hep birlikte çalışmalara katılıyorlar.
*****
UMUT’TAN UMUTLUYUZ
Geçtiğimiz Perşembe Umut Başoğlu Devrek’te idi. Hep birlikte esnaf ziyaretleri ile Pazar yeri gezildi. Başoğlu, Çaycuma eski ilçe başkanlığında ve İl genel Meclisi üyeliğinde bulunmuş olmakla deneyimli bir aday profili çiziyor. Sıcak, samimi davranışları halk arasında ilgiyle karşılanıyor.
Cuma günü ise Başoğlu Gökçebey’de idi. Aynı şekilde esnaf ve Pazar yeri ziyaretleri yapıldı. Cumartesi günü Umut Başoğlu geniş bir kadro eşliğinde hiçbir işyeri atlamadan Devrek Sanayi esnaflarını ziyaret etti. Gözlemlediğimiz kadarıyla Başoğlu halk arasında ilgi görüyor.
*****
DENİZ DALGASI
Deniz Yavuzyılmaz CHP listesinin 2. Sırasında. Zonguldak Merkez, Kozlu, Kilimli bölgesinde çalışma yapıyor. Kendi birikiminin yanında geçen seçimlerden doğru örgütü yakından tanıması en büyük avantajı.
Deniz Bey, geçtiğimiz Pazar günü Devrek’e geldi. Önce parti binasında açıklamalar yaptı. Devrek örgütünün deneyimli oluşuyla, geçmişe göre daha iyi bir oy oranına ulaşmamız gerektiğinin altını çizdi. Kendisine sorulan soruları yanıtladı. Sonra parti yönetici ve üyeleriyle
birlikte tatil günü faaliyet halindeki esnafları ziyaret etti. Deniz Yavuzyılmaz gençliği, samimi davranışları, hazır cevaplılığı, geçen döneme göre daha birikimli kişiliği ile halktan geniş ilgi  görüyor.
*****
DEMİRTAŞ LOKOMOTİF
CHP listesinin 1. Sırasındaki Ünal Demirtaş lokomotiflik görevi yapıyor. Her ne kadar Ereğli-Alaplı bölgesinden sorumlu olsa da Merkez ve ilçe örgütlerine giderek çalışmalara katılıyor. Pazartesi günü de Devrek’te olacağı İlçe başkanımız tarafından bildirildi.
Demirtaş geçtiğimiz dönem parlamentoda vekilimiz olarak görev yaptı. Son dönemde iktidar kanadının İyi Parti üzerine yaptığı hesabın bozulmasını sağlayanlardan birisi oluşu, olayları izleyen parti kamuoyunda takdirle karşılandı. Demirtaş’ın deneyimli, sakin kişiliğiyle arkadaşlarıyla birlikte Zonguldak’a ses olmaları beklentiler arasında.
*****
MERVE KIR ve ÇİĞDEM ŞEKERCİ
CHP Zonguldak listesindeki iki kadın adayımız 4. ve 5. Sırada kendilerine yer bulabildiler. Buradan yukarıya çıkmaları çok zor elbette. Ancak, her çalışmaya katılmaları kendilerinin seçmen kitlesi ve parti tabanı tarafından tanınmalarını sağlamaktadır.
Geçtiğimiz gün Devrek’e gelen Merve Kır’ın, yapılan ziyaretlerde ilgiyle karşılandığı da  kulağımıza gelenler arasında.
*****
YÜCE MİLLETİME SESLENİYORUM
Çaycuma’da Köy Enstitüsü çıkışlı öğretmenimiz Ali Nuri Güntekin, Haziran başında facebook sayfasında bir paylaşımda bulundu. 5 Haziran 2018 günü yaptığı bu “seslenişe” bakarsak belli ki içindeki “ateş” sönmemiş. Ali Ağabey ile çook eskiden tanışırız. Kendisine sağlık ve esenlik dileyerek paylaşımını buraya alıyorum.
            “Yüce milletime sesleniyorum,
Umutsuzluğa, karamsarlığa, yılgınlığa gerek yok. Her kışın bir baharı, her gecenin bir sabahı vardır. Şafak sökmek üzere, tan yeri ağarmaya başladı, güneşin doğmasına ramak kaldı. Hep birlikte el ele gönül gönüle, doğan güneşe ve aydınlığa birlikte koşacağız.
Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete, devrim ve ilkelerine, yozlaştırılmış kurumlarına yeniden hayat vereceğiz. Aydınlık bir Türkiye, mutlu insanların yaşadığı çağdaş hukuk devleti, tüm kurumlarıyla işleyen bir demokrasi ile saygın Türkiye Cumhuriyeti yeniden uygar ulusların yanında yer alacaktır.”