Ziya Selçuk’a açık mektup
                                                                                   Ahmet Öztürk


Sayın Bakanım,

Bu mektubun biraz daha kısasını size Facebook adresiniz üzerinden gönderdim.

Biraz daha geliştirip kamuoyuyla paylaşmayı ve sesime Zonguldaklıların sesini katarak bir de buradan ulaşmayı düşündüm.

Yazdıklarımın kentte yaşayan sağduyu sahibi herkesin ortak talebi olduğunu düşünüyorum zira.

Biliyorsunuz, ilimiz Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, kentimize, eğitim alanında, uzun yıllar hizmet etmiş Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hemen yanında yapımı devam eden hastanenin projesinde eksik bırakılan otoparkı için yıkılacağını açıkladı.

Gazetelerde yer aldığında herkesin “deli saçması” olarak gördüğü bu tuhaf talebin olumlu karşılandığına dair devlet ricalinden bir açıklama gelmemiş olmasına karşın, iktidar partisinin diğer milletvekilleriyle il, ilçe yöneticileri destekler mahiyette açıklamalar yaptı.

Bu haberler Zonguldak’ta yaşayan birçok kişiyi huzursuz etti.

 

BAKANLIĞINI O OKULA ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTI

Kamuoyunda Kız Meslek Lisesi olarak bilinen okul, on binlerce kız öğrenciyi meslek sahibi yaptı, hayata hazırladı.

Yarım ay şeklindeki zarif mimarisi ile kente estetik değer de katan okula, Bakanlığınız, çeşitli fonlardan da katkı alarak büyük yatırımlar yaptı.

Bu kapsamda iş geliştirme atölyeleri, endüstriyel mutfak kurdu çeşitli çalışma alanları oluşturdu.

Okul halen 70 öğretmen, 7 yardımcı personel; 110 Anaokulu, 480 örgün öğretim(lise), 70 açık lise ve 200 hayat boyu öğrenme kapsamında yetişkin öğrenci ile kente hizmet vermeye, değer katmaya devam ediyor.

 

KARARINIZDA LÜTFEN DİRENİN

Meclis’te okulla ilgili sorulan bir soruya verdiğiniz yanıtta “Yıkılması için yapılan bir çalışma yoktur” demeniz bizleri çok sevindirdi.

Milli Eğitim’in başındaki bir kişinin, bir başka yapının projesinde unutulan otopark için kentin hatırasında yer ettiği gibi halen de aktif olarak hizmetlerini sürdüren ve inşai açıdan son derece sağlam olan bir okulun yıkılmasına izin vermemesi elbette çok doğaldı.

Ancak sevincimiz uzun sürmedi, gazetelerde, yıkım korosunun başını çeken AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın sizi ikna etmek için ziyaretinize geleceği haberleri yer aldı.

Sayın Bakan ziyaret gerçekleşirse lütfen kararınızda direnin ve tarihe “Otopark için okul yıkımına onay veren bakan” olarak geçmeyin.

 

HASTANENİN MEVCUT YERE YAPILMASINI HAMDİ UÇAR İSTEMİŞTİ

Şimdi milletvekili olan Sayın Hamdi Uçar, yeni bir hastane yapımı kentin gündemine geldiğinde Ak Parti’nin il başkanıydı.

O tarihte hastane yeri çokça tartışma konusu olmuş, kendisi, farklı seçenekler sunulmasına karşın şimdiki yere yapılmasını savunmuş, tüm itirazlara karşın ısrarcı olmuştu.

Yer seçimi onun istediği gibi oldu, inşaat başladı.

Devran döndü, yerinin yanlış olduğu anlaşılıp başta araç dolaşımı olmak üzere pek çok konuda sorunlar yaşanacağı ortaya çıkınca okulun yıkılması gerektiğini savunmaya başladı.

Hastane için yeterli otopark oluşturmayan proje müellifi, eksik projeye onay vererek görev ihmali yapan Sağlık Bakanlığı ve TOKİ yetkililerini sorgulamak yerine okul yıkma kolaycılığını seçti

 

DOĞRU KARAR OLDUĞUNA KENDİLERİ BİLE İNANMIYOR

Sayın Bakan,

Ciddi bir kamu zararının oluşumuna da neden olacak bu çabaya lütfen destek vermeyin.

Böyle yaparak Zonguldak’ta binlerce insanın kalbini kazanacağınızı, seslendirenlerin kendilerine bile anlatmakta zorlandığı bir dayatmayı sona erdirerek herkesi huzura erdireceğinizi bilmenizi isteriz.

Okulumuzun yıkılmasını istemiyor, sizin de bu doğrultuda karar vereceğinizi düşünüyor, saygılar sunuyoruz.