Önce niyet edeceksin, sonra karar vereceksin, daha sonrada atacaksın adımlarını, korkmadan yılmadan.
Mazeretlerin altına sığınmadan, imkânsızlıkların gölgesinde uyumadan, açacaksın gözlerini, sen, ben, biz hepimiz diyeceksin ve koyulacaksın yola.

Hizmet bekleyen, hali hazırda acil olan, öncelikleri olan birçok sorunu var bu kentin.
İstişare edeceğiz, tanıyacağız, projelendireceğiz diye diye, on yıllardır çok şey kaybetti bu coğrafya.
Atananlar gün sayar gibi elini çekti, yetmedi dokusuna kıydı çekip gitti. Seçilmişler ise akçeyi bahane edip, onca sorunu sıkıntıyı görmezden geldi.

Sonunda kaderine teslim değil, bu kente iş bilmezler bir kader seçti.

Elde avuçta kalan tek şey ise çaresizlik yoksunluk!

Her şeyden yoksun bu kent.

Bu kentin an itibarıyla görevde bulunan tüm bürokratlarının, bir imece ruhunu bu kentte yaratması gerekiyor. Tecrübeli olanların, henüz tecrübeden yoksun olanlara yol yöntem göstermesi gerekiyor.
Kayda değer olmayan bir iki düzenlemeyle, gözle görülür elle tutulur olmayan bir iki düşünceyle iyileşmez bu şehir. Bunun olmadığını gördük deneyimledik yıllardır.

Yerel yönetimlerde, iktidar belediyeciliğiyle muhalefet belediyeciliği mukayese edilir hep. İktidar belediyelerinin kaynak bulmasının daha kolay olduğu söylenir. Bunun neticesini Zonguldak üzerinde test edebileceğimiz yeni bir dönemin içindeyiz.

Belediye başkanlarının vizyonları ortaya koydukları hizmet anlayışlarıyla netleşir.
Zonguldak ta hizmet belediyeciliği henüz kendini ispat edememiş ne yazık ki.
Çaycuma Belediyesini ister istemez örnek göstermek zorunda kalıyor insan.

Sayın Kantarcı bölge koşullarını iyi deneyimleyen, akabinde de halkıyla bütünleşip üretebilen ortaya güzel hizmetler sunabilen bir Başkan. Üstelik iktidar değil muhalefet partisinin belediye başkanı.
Gündemde Zonguldak Belediyesinden çok daha yer teşkil ediyor, üstelik olumlu olarak kendine yer buluyor. Zonguldak Merkez bu konuda geçmiş dönem belediyeciliği olarak ne yazık ki sınıfta kalmıştır.

YENİ DÖNEM VE YENİ BAŞKAN SELİM ALAN

Zonguldak Belediye Başkanı olarak seçilen Selim Alan geçtiğimiz günlerde Makamında bir basın toplantısı düzenledi.

Sahada olmak, konuya daha çok hâkim olabilmek adına, ilk olmakla birlikte ben de oradaydım.
Basın sorular sordu, karşılığında gelen cevaplar üzerinden de bir fikrimiz oldu elbette.
Sorunlar ana başlıklarla dile getirilse de çözüm için belki daha erken ama bir ışık görülmüyor gibi. Ekonomik koşullar bırakın yerel yönetimleri, ülke geneli açısından da bakıldığında vahim durumda zira.
Büyük projeler, büyük beklentiler var  bir Belediye başkanı olarak kendilerinden.

Kıyı şeritlerin düzenlenmesinden ziyade, şehrin kalbindeki çözümsüzlüğün bir an evvel iyileştirilmesi önceliği bu kendin. Fevkani köprüsünün akıbeti, derenin ıslahı, kuleler, Merkez çarşındaki yıkılma tehlikesi ve çok önemli trafik sorunu. Daha onlarca şifa bekleyen büyük küçük sorunlar.

Son dönemlerde Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüz ile Belediye Başkanımızın gösterdikleri dayanışmanın olumlu sinyallerini görmek için pür dikkat takipteyiz.

Sayın Valimiz ilimize atandığında biraz zaman istemişti kent sakinlerinden. Tanımak ve sorunları yerinde tespit edebilmek için birkaç ay zaman demişti. Sanırım o süreyi olumlu olarak değerlendirmişlerdir kendileri. Şimdi Belediye Başkanımız içinde aynı şeyler geçerli Başkanında sahada, yerinde tespitler yaptığını görüyoruz.
İşe koyulmanın bu kente hizmet etmenin sorunların çözümü için elini kolunu taşın altına koymanın önünde bir engel yok diye düşünüyorum. Hem iktidar partisi Belediyesi, hem dayanışma içinde yol alınabilecek zemin ve zaman fırsatı var önlerinde.

Bu kentin hiç kimseyi ayrıştırmadan kucaklanmaya ihtiyacı var. Zira başka Zonguldak yok.
İmece usulü hizmet için yola koyulmanın tam vakti, söz konusu Zonguldak ise hepimiz hazırız verilecek görevlere.

Çok çalışmak gerekiyor çok…