Koronavirüs salgınına dair tedbirler kapsamında 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'dan itibaren tam kapanma uygulaması nedeniyle 1 Mayıs alanlarda erken kutlanacak.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 16.00'da Çaycuma Cumhuriyet Meydanında pandemi koşullarına dikkat ederek 1 Mayıs'la ilgili basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

1 Mayıs 2021 Cumartesi günü 1 Mayıs Marşı’nın gün boyunca, belirli aralıklarla, belediye hoparlöründen çalınması için de Çaycuma Belediye Başkanlığına Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından başvuru yapıldığı öğrenildi.

Eğitim Sen'den yapılan açıklamada "1 Mayıs 2021 Cumartesi günü, zorunlu işkollarında çalışmakta olan emekçileri işyerlerinde, çalışmayan milyonları da evlerinde, balkonlarında, sosyal medyada 1 Mayıs coşkusunu büyütmeye, pandemiye karşı mücadele ayrımcılığı ve halka gelir güvencesi sağlanmamasını protesto etmeye çağırıyoruz. Herkese sağlıklı, güvenceli, insanca bir yaşam için aklın ve bilimin emrettiği tedbirlerin alınması talebiyle 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü saat 21.00’de herkesi bulunduğu her yerden 'ses vermeye' çağırıyoruz" denildi.