Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Başkanı Ahmet Demirci, madenci anıtında basın açıklaması yaparak 1 Mayıs’ta meydanlarda olacaklarını açıkladı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Ahmet Demirci, 1 Mayıs Salı günü, saat: 13:00’da İstasyon caddesinde toplanacaklarını söyleyerek, ‘’pankartlarımızın arkasında sloganlarımızla Madenci Anıtı’na yürüyeceğiz. İşçi, memur, esnaf, işsiz, emekli, öğrenci tüm emekçiler olarak; eşimizle çocuklarımızla dostlarımızla, komşularımızla hep beraber haklı taleplerimizi haykıracağız‘’dedi. Demirci, ayrıca ünlü sanatçı Haluk Levent’inde şarkılarıyla yanlarında olacağını söyledi.

 ‘’Sesimiz tüm dünya da yankılanacak’’

Genel Maden İşçileri Sendika(GMİS) Başkanı Ahmet Demirci, 1 Mayıs’ta seslerinin tüm dünya da yankılanacağını söyleyerek, ‘’Bu yıl yapacağımız 1 Mayıs kutlamamız hakkında kamuoyuna bilgi vermek üzere buradayız. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs İşçi-Emekçi Bayramını, Zonguldak’ta burada Madenci Anıtı’nda coşkuyla kutlayacağız. 1 Mayıs Salı günü saat 13:00’de İstasyon Meydanı’nda toplanacak pankartlarımızın arkasında sloganlarımızla Madenci Anıtı’na yürüyeceğiz. İşçi, memur, esnaf, işsiz, emekli, öğrenci tüm emekçiler olarak; eşimizle çocuklarımızla dostlarımızla, komşularımızla hep beraber haklı taleplerimizi haykıracağız. Ülkemizi yönetenleri ve yönetmeye aday olanları uyaracağız. Sorunlarımızı, çözüm önerilerimizi ve taleplerimizi dile getireceğiz. Sesimiz sadece Zonguldak’ta değil, Türkiye’de ve dünyada yankılanacak. Çünkü tüm işçiler ve emekçiler, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında meydanlarda olacak. İşçilerin, emekçilerin uluslar arası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta meydanlarda gücümüzü göstereceğiz’’dedi.

‘’1 Mayıs’ta Haluk Levent bizlerle olacak’’

Bu yıl sanatçı olarak 1 Mayıs’ta Haluk Levent’in yanlarında olacağını ifade eden Demirci, ‘’Bu yıl sanatçı olarak Haluk Levent bizimle birlikte Madenci Anıtı’nda olacak. Şarkılarımızı, türkülerimizi birlikte söyleyecek. Zonguldak’a Emeğin Başkenti’ne yakışır bir kutlama yapacağız. Tüm dostlarımızı, kardeşlerimizi 1 Mayıs Salı günü Saat: 13:00’da İstasyon Meydanı’nda bulaşmaya davet ediyoruz. Zonguldak’ımızın önemli sorunları var, ülkemizin önemli sorunları var. Önümüzde bir erken seçim  var. Şimdi sesimizi duyurmanın ve haklı taleplerimizi haykırmanın tam zamanıdır. Maden işçileri olarak, taşeron işçileri olarak, belediyelerde, yollarda ve hayatın her alanında çalışan işçiler, memurlar olarak; tarlada, bağda bahçede ve evlerde çalışanlar olarak, umudunu kaybetmeyen işsizler, ve geleceğin mimarı öğrenciler olarak, açlık sınırında yaşayan ekmekliler ve siftah yapamaz duruma gelen esnaf olarak, yani tüm Zonguldak olarak birlik, beraberlik, ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Haklı taleplerimizi duyurmak içi,n 1 Mayıs Saat: 13:00’da İstasyon Meydanı’nda buluşalım ve Madenci Anıtı’na birlikte yürüyelim, tek ses tek yürek olarak olalım. Tüm halkımızı 1 Mayıs kutlamalarına bekliyoruz’’şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM