CHP İl Başkanı Murat Pulat, yazılı bir açıklama yaparak pandemiyi gerekçe göstererek CHP çelenginin konulmamasına Zonguldak Valiliği makamı için kınama yayınladı.

 

29 Ekim’de 400 kişilik yemek ceren AKP’ye pandemi kurallarını uygulamayan Valiliğin açık alanda yapılan törende CHP’ye 10 Kasım’da çelenk koydurmadığına dikkat çeken Pulat, şunları söyledi:

 

“Bugün Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82.yıl dönümünü saygıyla andık.

Devlet töreni sonrasında Atamızın huzuruna çelenk koymak istediğimizi, ancak pandemi kuralları gereğince izin verilemeyeceğini, önce saat 13.00’de ,sonra da 11.00 ‘de çelenk koyabileceğimiz söylendi.

Ben de herhangi bir hafta kutlaması olmadığını, çelengin saat 11.00’de veya 13.00’de koymanın bir anlamı olmayacağını söyledim.

Biz çelenk koymak istediğimiz de açık alanda bile pandemi kuralları önemli oluyor da, 29 Ekim 2020 akşamı AKP Merkez İlçe örgütü tarafından düzenlenen 400 kişilik yemekte pandemi kurallarının önemi olmuyor mu?

Bizlerin amacı, Ulu Önderimizi ve resmi bayramlarımızda partimizin çelengini saygı çerçevesinde sunmaktır. Bunda başka amacımız yoktur. Bu amaçla yapmaya çalıştığımız etkinliklerde bizlere sürekli sorun çıkaran Valilik Makamını şiddetle kınıyorum”