Zonguldak’ın Kozlu, Alaplı ve Ereğli İlçesinde kablo hırsızlığını gerçekleştirdiği tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı.

 

Kozlu İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahası olan Ilıksu’da bir enerji firmasına ait depodan 30 Aralık’ta 600 kilogram bakır kablo çalındığı tespit edildi.

Ekiplerce yapılan detaylı çalışmalar neticesinde olayın failinin T.K. isimli şahıs tespit edildi. Yapılan fiziki ve teknik çalışmalar sonucunda hırsızlık olayını T.K. isimli şahıs ile birlikte gerçekleştiren S.K., Y.D., D.Ö. ve B.K.isimli (4) şahıs daha belirlendi.

Yakalanan şahısların Aralık ayında 2 hırsızlık olayının daha faili oldukları tespit edilmiş olup, yakalanan failler C.Başsavcılığına mevcutlu olarak sevk edildi.

9 FAİLİ MEÇHUL OLAY AYDINLATILDI

Ayrıca Zonguldak İl Jandarma Komutanlığınca bölgedeki kablo hırsızlığı olaylarının önlenmesi ve meydana gelen hırsızlık olaylarının faillerinin yakalanması çalışması kapsamında, Alaplı ve Kdz.Ereğli ilçelerinde 2019-2020 yıllarında 1.300 kg. bakır kablonun çalındığı toplam 9 faili meçhul hırsızlık olayının faili 5 şahıs Jandarma Dedektifleri (JASAT), İstihbarat ve Asayiş ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda yakalanarak adli makamlara teslim edildi.