Kdz. Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Kaymakam İbrahim Çay Başkanlığında 14 köy muhtarı ile birlikte toplantı yapıldı. Kaymakamlık toplantı salonundaki toplantıya Kaymakam İbrahim Çay’ın yanı sıra İl Genel Meclisi Üyesi Kazım Beceren, Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit katıldı. Toplantıda 14 köye toplam 108 bin 700 TL malzeme yardımı yapıldı.

Dağlıca, Dedeler, Hasbeyler, Aydın, Hacıuslu, B. Doğancılar, Işıklı, Çamlıbel, Çömlekçi, Pembeciler, Güllük, Zindancılar, Aydınlar ve Kaymaklar köyleri muhtarlarının katıldığı toplantıda ihtiyaçlar Kaymakam İbrahim Çay’a bildirildi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ilçeye gelen parayı köylere hizmet için en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını belirterek, muhtarlarında verdikleri 1 liralık malzeme ile 3 liralık hizmet yaptıklarını söyledi. Çay konuşmasında “Muhtarlarımızın şahsında köylerde bedenen çalışan vatandaşlarımıza, hem de paranın çıkarılmasında yardımcı olan sayın valimize, sayın milletvekilimize ve il genel meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. Söz konusu köylerimizin bir kısmına parke vereceğiz,. Bir kısmına beton yol, bir kısmına istinat duvarı yapacağız. Önceliği okul yolu, okul bahçesi, sağlık ocağı, cami yolu, köy konağı, imam evi gibi yerlerin yapımına veriyoruz. Özellikle beton atılan yerlerde, altı torbaysa standart, altı torba atın. Dört torba atalım, iki torbayı başka yerde kullanalım demeyin. Çimentodan tasarruf edelim dediğiniz zaman hizmet boşa gider. Malzemeden kesin olarak kaçmayın. Yaptığımız iş kalıcı olsun, sağlam olsun. Biz müteahhit değiliz. Önemli olan daha doğru yapmak. Altı torba çimento giden yere yedi torba atın bu önemli değil. Bunları gerektiği gibi yapalım. Parke döşenen yerleri gördüm, çok güzel olmuş. Aralarına ince kum atalım. Aldığınız malzemeleri keşifte neyse orada kullanın. Keşif A yolu için yapıldıysa malzemeyi orada kullanalım. B yolu için gerekirse gelin yeniden verelim. Malzemeden de kaçmayalım da aleyhimize konuşmasınlar, iyilikle ansınlar" dedi.

Kaymakam Çay hazırlanan program haricinde muhtarların kendisine söylediği ek hizmet taleplerini karşılamak için de çaba gösterdi.