Mühürlenmesine rağmen kaçak çalıştırılan maden ocağı 2 işçiye mezar oldu

-140’tan Kara Haber

Kilimli ilçesinde, mühürlenmesine rağmen kaçak olarak işletilen maden ocağında göçükte kalan Sabahattin Kalaycıoğlu cesedine kazadan 20 saat sonra ulaşıldı. Kurtarma çalışmalarının 25'inci saatinde de Murat Ovaz'ın cansız bedeni madenden çıkartıldı. 11 Aralık 2019 tarihinde mühürlenen ocağın, sahibi O.A. tarafından kaçak olarak işletildiği iddia edildi. 

BOMBALAMAK DA ÖLÜMLERİ DURDURMUYOR!

Önceki akşam saat 23.00 sularında göçükte kalan işçiler Sabahattin Kalaycıoğlu ve Murat Ovaz’ın kurtarılması çalışmaları Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekipleri tarafından yürütüldü. Kurtarma çalışmaları 20'nce saate gelindiğinde ocakta mahsur kalan Sebahattin Kalaycıoğlu'na, 25 inci saatte de Murat Ovaz'ın cansız bedenine ulaşıldı.
Ambulanslar ocak ağzına yanaştırıldı. Ancak girişten 140 metre ileride cansız bedenlerine ulaşılan iki madencinin ölüm haberi, dışarıda umutla bekleyen aileleri ve mesai arkadaşlarını yasa boğdu. Bölgede mühürlü olmasına rağmen onlarca maden ocağının kaçak olarak işletildiği biliniyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta komandolar bölgede 52 kaçak ocağı bombalanmıştı.