Son yıllarda kente artan uyuşturucu kullanımını önlemek ve tedbirler almak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye kente tespit edilen 148 metruk binayı gözlem altına aldı. Tiner, bonzai, esrar, bali ve hap kullananların adeta mesken tuttuğu metruk binalara karşı tedbir alınmasına rağmen uyuşturucu sorunu artarak sürüyor. Zonguldak’ta özellikle bonzaiden ölenlerin sayısındaki artış, mücadelenin etkin olmadığı şeklinde yorumlanıyor.

ŞİMDİ PARKLARA TAŞINDILAR

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ile Belediyenin koordineli olarak metruk binalara karşı aldığı önlemler sürerken bu defa uyuşturucu bağımlıları kendilerine mahallelerdeki parkları mesken tuttular. Mahallelerdeki çocuk parkları geç saatlerde adeta uyuşturucu müptelalarına teslim oluyor. Motorlu kuryelerin gece cirit attığı mahalle arasındaki parkların yeterince aydınlatılmaması da bağımlılar için uyun alan haline geliyor.

“YIKAMIYORUZ, TEDBİR ALIYORUZ”

Zonguldak Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Tayfun Albayrak, iki yıl önce Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Valilikle ortaklaşa başlattıkları çalışma çerçevesinde kente 148 metruk bina tespiti yaptıklarını söyledi. Tespit edilen mülklerin insanlara zarar verecek durumda olanları ancak yıkabildikleri diğerlerine ise dokunamadıklarını kaydeden Albayrak, “Özel mülkiyet yasası sebebiyle elimiz kolumuz bağlı. Ancak bina çevresinde tertibat alıyoruz. Uyarı levhaları asıyoruz. Emniyet Müdürlü ekipleri de buraları sürekli denetliyor. 148 binanın hak sahiplerine tebligat çıkarıyoruz ama bir çoğuna ulaşamıyoruz.  Bu metruk binaların çok hisseli olması nedeniyle fazla bir şey yapamıyoruz” diye konuştu.