Vali Kaban, geçtiğimiz günlerde yıkımına başlana Karakum’la ilgili müjdeyi verdi


“15 gün içerisinde proje hazır olacak”

Zonguldak Valisi Ali Kaban öncülüğüne düzenlenen Turizm Haftası kapsamında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen  İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kürşat Coşgun’un katıldığı toplantıda Zonguldak’ta hayata geçirilmesi planlanan turizm projeleri hakkında Akdan Danışmanlık’tan Nülifer Arıak sunum yaptı.

Vali Kaban, Valilik’te düzenlediği toplantıda, Karakum’un çok acil şekilde projelendirilmesi gerektiğini belirterek Karakum’la ilgili projenin 15 gün içerisinde hazırlanarak kamuoyuna sunulacağını söyleyerek müjdeyi verdi.


“KARAKUM İÇİN ACİL PROJELERİN HAZIRLANMASI GEREKİYOR”

Vali Kaban toplantıda yaptığı konuşmasında geçtiğimiz günlerde yıkımına başlanan Karakum’un çok acil şekilde projelendirilmesi gerektiğini ifade ederek, Önümüzde günlerde boşaltılmak üzere kalan iki üç yapı kaldı. Bunların bir kısmı ihaleli olduğu için yıkımını biraz bekleyeceğiz. Bizim çok acil Karakum’la ilgili bir projelendirme sürecine girmemiz gerekiyor. Bu anlamda daha önce ilimizin turizm masteri üzerine çalışan Akdan Mühendislik’ten Nilüfer hanım sürece dahil oldular. Bundan sonra da onlar devam edecek. Kendileri önümüzdeki 15 gün içerisinde bir avam proje sunacaklarını ifade ediyorlar. Buradaki sunumdan sonra BAKKA ve Turizm Müdürlüğümüzle birlikte Nilüfer hanımın katılımıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.




 “ZONGULDAK TURİZMDE MARKA OLACAK”

Zonguldak’ın turizm alanında marka olması için gerekli sistematik çalışmaların başladığını ifade eden Kaban, “Burada önemli olan Turizm master planımızın özellikle bir marka oluşturma noktasında Zonguldak için ne yapabiliriz? Zonguldak’ı nasıl bir marka haline getirebiliriz? Önemli olan başka ülkelerde ve başka şehirlerde yapıldığı üzere turizme dayalı bir sistematik oluşturma noktasında ki turizm master planında ortaya çıkarmış oldu. Bundan sonra Zonguldak için önemli alanın turizm alanı olduğu çok net bir şekilde ortaya çıktı. Bunun artık hayata geçirilme süreçlerinin tıpkı Gökgöl Mağarası gibi önümüzdeki 19 Mayıs’taki açılışta halkımızın takdirine sunacağız. Yine Mayıs ayının ortalarında proje çalışmaları biten Devrek Baston Çarşısı ve Yerel Ürünler Pazarı projesi dahil.” şeklinde konuştu.


“KARAKUM BUNUN BİR PARÇASIDIR”

İlimizde turizm alanında hayata geçirilmesi planlanan proje çalışmalarında en önemli şeyin çirkin yapılaşmayı engellemek olduğunu söyleyen Kaban, “Bu master planını ortaya çıkan bir husus olaraktan orman turizminin nasıl canlandırılacağı özellikle elimizin altında Filyos’ta çok güzel bir kuş cenneti var. Bunun nasıl aktive edileceği dahil bütün sistemin tartışılacağı bir sisteme giriyoruz. Karakum’da bunun bir parçasıdır. Bunun özellikle güdümlü proje üzerinde BAKKA üzerinden yapmayı düşünüyoruz. Burada asıl olan ısrarla vurgulamamız gereken şey çirkin yapılaşmayı engellemek. Hukukende bunun yapmamız mümkün değil. Burada yediden yetmişe herkesin istifade edebileceği her tür rekreasyona dönük çalışmanın olduğunu sistematik bir şekilde gündeme getireceğiz. Artık bu bir starttır. Çalışmalar hızla devam ettirilecektir. Ferah, refah içerisinde, huzur içerisinde kıyılardan istifade etmeye artık susamış olan halkımız için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.     (Aykut KARA)