Zonguldak Belediye Meclisi’nin yeni yıldaki ilk toplantısı Muharrem Akdemir başkanlığında belediye nikah salonunda gerçekleştirildi. Ocak ayındaki ilk birleşimde toplam 16 madde oylamaya sunuldu.  Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Muharrem Akmdemir toplantıya katılanlara ve Zonguldak halkına yeni yılın herkese mutluluk getirmesini diledi.  Üye sayımının yapılması ise devam evden toplantıda 16 gündem maddesi oylamaya sunuldu. İlk etapta tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin oylanmasının ardından Denetim Komisyonu üye seçimi gerçekleştirildi. Cevat Bulut, Havva Yılmaz, Özberk Papila, Cevat Zülfikar ve Abdullah Karagüzel’in aday olduğu Denetim Komisyonu’na 21 oyla başkanlığa Havva Yılmaz seçildi.


15. MADDE’YE AKP’DEN İTİRAZ

Meclis Üyeleri Mehmet İzzet Türkçelik, Selçuk Hasdemir, Süleyaman Özdoğan ve Gökhan Demir tarfından verilen; Belediye sınırları dahilinde kalan yapılara ilişkin tente, sundurma, zemin terası açılır kapanır sistemler hakkında usul ve esasların uygulanmasına ilişkin yönetmelik hazırlanması talebi AKP melis üylerince itirazla karşıladı. Başta gündem maddelerinin topluca oylanmasına onay veren AKP meclis üyeleri sıra 15. Madde’ye geldiğinde söz konusu madde yönetmeliklerinin yeterli olmadığını ve ilgili maddenin gündemden çıkarılmasını talep etti.  Bunun üzerine Belediye Başkanı Muharrem Akdemir “Madem öyle başta neden gündeme ilişkin maddelerin tamamına onay verdiniz” diyerek tepkide bulundu. Başkan Akdemir ve AKP meclis üyeleri araısnda gerçekleşen kısa süreli tartışmanın ardından 15. Madde'nin çıkarılması önerisi yapılan oylama sonucunda reddedildi ve görüşülmesi üzerine ilgili komisyona gönderildi.

BELEDİYE VE ESNAF KARŞI KARŞIYA GELİYOR

Belediye Meclisi’nin toplantısının ardından 15. Madde’ye ilişin açıklamalarda bulunan CHP Meclis Üyesi Gökhan Demir, “15. Madde işi arapsaçına döndü. Ben bir esnaf olarak konunun biran önce çözülmesini istiyorum. Tüm esnaf arkadaşlarımız bu konudan rahatsız, ticaret yapamıyoruz. Konu ile ilgili olarak Beşiktaş Belediye Başkanlığı’ndan ilgili Yargıtay kararı bize mail olarak aktarıldı. Kış bahçeleri ve buna benzer alanların yapılması yargı ile yasal bir boyuta kavuşturuldu. Ancak belediye meclisi bu konuyu çözmekte zorlanıyor. Konu çözülmeyince de esnaf ile Belediye karşı karşıya geliyor. Bugün AKP meclis üyeleri gündem maddelerine ilişikin topluca ony verirken daha sonra 15. Madde için itiraz ediyor. Herhalde beklenmedik bir telefon geldi de itiraz ettiler. Başta onay verip sonra itiraz etmek hoş bir hareket değil. Üniversite’nin orada kapalı alanlar var. Öğrenciler vakit geçirebiliyor. Ne yapalım yıkalım mı? Bizlerin ise kötü hava koşularında vakit geçirebileceğimiz alanlar ise sadece AVM’ler oldu. Konu biran önce çözüme kavuşturulmalıdır.” Dedi.